RSS

E uimitor ce se întâmplă dacă aplici USTUROI tocat pe tălpile picioarelor

18.11.2014 Caleidoscop
2678
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: saptamanamedicala.ro

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. În prezenţa sucului său, germenii de răceli, gripe şi viroze nu au nici o şansă. Descompune flegma, combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii.

Este o plantă atât de puternică, încât, atunci când e aplicată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge şi poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasmă cu usturoi pusă pe talpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor. Se face tocând câţiva căţei de usturoi, amestecându-i cu puţin untdelemn de măsline şi aplicând mixtura pe tălpi.

Oameni bolnavi de plamâni - ajunşi în pragul morţii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astmă, emfizem şi oribilele bronşite, alergii şi abcese pulmonare) s-au vindecat şi au lăudat această plantă miraculoasă, notează m.obiectiv.info.

Învinge germeni de care penicilina nici nu se atinge
În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat, în sfârşit cu fermitate, "puterea de penicilină" a usturoiului, izolând diversele substanţe din el. Alliina, prima substanţă izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi contra stafilococilor care provoacă furunculeleşsi ulceraţiile purulente ale pielii"
La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică). Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine), febra tifoida, holera si TBC.-ul. De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer). Ajoena este o substanţă care "diluează" sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci şi patru de ore. De asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii, şi o alta care cauzează Candida sivaginita.

Previne înfundarea arterelor
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au arătat că rădăcina cu aromă înţepătoare are "o acţiune protectoare foarte semnificativă" în limitarea efectelor coagulării sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia şi H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală britanică The Lancet, apărut în 29 decembrie 1973, medicii au spus că sângele a zece pacienţi s-a coagulat mai încet, când aceştia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi. După parerea lor, aceasta însemna că usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajută la prevenirea colmatării acestora. Concret, o sută de grame de unt s-au adăugat la o masă consumată de pacienţii testaţi. Peste trei ore, aceştia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la sută. Când, dupa trei ore, mâncării identice i s-a adăugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la sută. S-a descoperit că uleiul de usturoi are şi singur acest efect - fie că e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. În plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masă care conţinea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la sută - în trei ore. Când în mâncare s-a adăugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la sută. În ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol şi fibrogen sub valorile normale.

Coboară hipertensiunea
Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, usurând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că tensiunea scade. Medicii susţin că simptome ca slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile de şale, amorţelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid şi uşor.

Autor: zumi.md
0

Comentarii (0)





    12.04.2016

    Lideri locali de pe ambele maluri ale râului Nistru participă la instruiri comune de dezvoltare a localităților

    12.04.2016

    Codul de conduită și etică al deputaților din Republica Moldova a fost dezbătut la o masă rotundă

    12.04.2016

    Consultarea documentului Strategiei Programului de Granturi Mici GEF pentru EO6

    12.04.2016

    Consultarea documentului Strategiei Programului de Granturi Mici GEF pentru EO6

    12.04.2016

    Consultarea documentului Strategiei Programului de Granturi Mici GEF pentru EO6