RSS

Cum să ai o dantură mai frumoasă

18.05.2010 Caleidoscop
301
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: radurednic.3x.ro

Zambetul ne ajuta in multe situatii din viata, incepand cu un moment in care cunoastem pe cineva care ne-ar placea ca partener pana la o situatie in care trebuie sa dam un interviu pentru angajare. 

De aceea, conteaza foarte mult sa avem un zambet cat mai frumos nu doar in ce priveste mimica, ci si in ce priveste dantura. Dintii ingrijiti si albi nu pot fi decat un avantaj pentru noi. Mai mult, cu cat te vei stradui sa ii mentii sanatosi cu atat vei merge mai rar la stomatolog. 

Potrivit self.com, iata cum va puteti imbunatati aspectul danturii: 

1. Alege o periuta potrivita

O periuta rigida iti poate rani tesuturile gingiilor si poate dauna chiar si smaltului dintilor. De aceea conteaza foarte mult sa alegi una moale sau foarte moale. 

In plus, o periuta manuala este mai buna decat una electrica deoarece ofera mai mult control asupra periatului. Inlocuieste periuta de dinti o data la trei luni. 

2. Ai grija ce pasta folosesti si cata 

Nu pune foarte multa pasta pe periuta; cel mult un sfert de lingurita, aproximativ. De asemenea, fii atent la pasta pe care o alegi. Cele care contin o formula de inalbire ar putea sa accentueze sensibilitatea la alimente fierbinti si reci. 

3. Cum sa faci un periaj corect

Plaseaza peria pe gingia de sus si fa apoi miscari circulare de sus in jos, pe toata suprafata dintilor. Apoi, repozitioneaza peria intr-un unghi de 45 de grade cu dintii tai si reia aceeasi miscare circulara. Ca sa iti periezi si interiorul dintilor corect, tine peria perpendiculara. Periajul este indicat sa dureze intre trei si cinci minute.

4. Nu uita de gargara

Pentru un plus de sanatate a gurii si danturii tale fa gargara cu apa de gura. Aceasta contine fluor care intareste smaltul dintilor. Evita insa apele de gura care au si alcool deoarece pot distruge echilibrul natural al bacteriilor din gura. 

5. Spala-te de cel putin doua ori pe zi

Cel mai bine este sa te speli dupa fiecare masa, dar, daca nu se poate, fa asta macar de doua ori pe zi. Mergi la dentist pentru un control si un detartraj o data la fiecare sase luni. 

Autor: Roxana Nitescu
Sursa: ziare.com
0

Comentarii (0)



    27.12.2010

    LocalitateaŢîpova – mai primitoare ca niciodată

    27.12.2010

    Auction House si INCASO fac o donație de Crăciun pentru Victoraş, participînd la Campania “Dăruieşti şi Câştici” lansată de PROTV

    27.12.2010

    Amnesty International: Russia must overturn unfair conviction of businessman

    27.12.2010

    Expiră contractul dintre Gazprom şi Moldovagaz – ce va urma?

    24.12.2010

    Precizările MAEIE cu privire la unele declaraţii apărute recent în mass media