RSS

Cât de des trebuie să mâncăm peşte? Cercetătorii spun care este dieta ideală pentru un creier sănătos

07.08.2014 Caleidoscop
176
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: Shutterstock.com

Un nou studiu arată beneficiile considerabile pe care îl are consumul de peşte asupra sănătăţii noastre.

Cercetătorii au demonstrat că persoanele care consumă peşte săptămânal au mai multă materie cenuşie în zona din creier responsabilă cu memoria.

Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN.

Cercetătorii au observat că subiecţii care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, iar asta înseamnă că aveau şi o memorie mai bună.

Cu toate acestea, studiul nu a arătat o legătură între cantitatea de materie cenuşie din creier şi nivelul de acizi graşi omega 3 din sângele subiecţilor.

Studii anterioare sugerau că aceşti acizi graşi care se află în peşte previn declinul cognitiv.

O cercetare mai recentă a contestat însă această teorie, pentru că suplimentele cu acizi graşi omega 3 nu au niciun rol asupra memoriei.

Prin urmare, altceva din peşte are efect benefic, nu doar omega 3, spun cercetătorii, care atrag atenţia că dieta este cu adevărat importantă pentru sănătate.

Autor: descopera.ro
0

Comentarii (0)





    07.08.2014

    CALM continuă campania de informare și de discuții în rindul autorităților locale privind acordul de asociere la Uniunea Europeană în raionul Orhei!

    07.08.2014

    Reprezentanții APL din raionul Călărași au fost instruiți în cadrul campaniei CALM de informare și de discuții în rindul Autorităților Locale privind Acordul de Asociere la Uniunea Europeană!

    07.08.2014

    Cerințele UE – aduse la cunoștință producătorilor autohtoni

    07.08.2014

    Gratuit! Participare cu stand colectiv la Expoziţia internaţională ”INDAGRA”, București

    07.08.2014

    Cinci soluţii ale socialiştilor pentru problema producătorilor agricoli