RSS

Dieta cu fructe şi legume, barieră naturală împotriva razelor ultraviolete pe timpul verii

12.07.2014 Caleidoscop
249
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: realitatea.net

Consumul anumitor fructe şi legume bogate în pigmenţi, precum afinele şi dovleacul, contribuie la formarea unei bariere naturale, care protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete, au descoperit dermatologii din Marea Britanie.

Anumite fructe şi legume, cum ar fi fructele de pădure închise la culoare şi legumele de culoare verde-închis, conţin compuşi de protecţie speciali împotriva razelor ultraviolete (UV), au descoperit dermatologii şi oamenii de ştiinţă experţi în fotodermatologie - disciplină revoluţionară care studiază razele UV şi efectul acestora asupra pielii, informează dailymail.co.uk.

Organismul utilizează aceşti compuşi la suprafaţa pielii pentru a asigura un nivel de protecţie de bază împotriva razelor ultraviolete nocive.

Cunoscut ca factorul de protecţie solară pe bază de dietă continuă (CD - SPF), acesta este un factor SPF pe care oamenii de ştiinţă l-au atribuit în premieră dietelor bazate pe natura şi cantitatea pigmenţilor naturali din plante.

Unul dintre avantajele acestei abordări este acela că, pe parcursul întregii zile, chiar şi în cele înnorate, când cremele cu protecţie solară nu sunt folosite în mod regulat, este asigurat un nivel de protecţie "de bază" împotriva razelor UV.

Autor: realitatea.net
0

Comentarii (0)





    11.09.2014

    Republica Moldova și România optează pentru o colaborare mai strânsă în domeniul TIC

    11.09.2014

    Socialiştii cer prelungirea termenului de utilizare a paşapoartelor de tip sovietic pînă pe data de 1 iulie 2015

    11.09.2014

    În relatările despre copii, jurnaliştii trebuie să se conducă de interesul superior al copilului

    10.09.2014

    Pavel Filip a promovat în Guvern proiectul legii privind parcurile IT

    10.09.2014

    Socialiştii au lansat un film documentar „De ce iubim Moldova?”