RSS

Întrebuinţări SURPRINZĂTOARE ale uleiului de măsline

24.06.2014 Caleidoscop
199
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: foodstory.com

Apelaţi cu încredere la cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate: uleiul de măsline! Acesta păstreaza vitaminele şi calităţile curative ale măslinelor şi este bogat în antioxidanţi.

“Uleiul de măsline, uleiul de rapiţă, deci uleiurile mononesaturate şi polinesaturate care sunt foarte bune, dar în general din orice tip de ulei, două linguri de ulei într-o salată este absolut necesar”, spune dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog. În felul acesta, uleiul de măsline permite absorbţia de către organism a vitaminelor liposolubile notează csid.ro.

“Fosfolipidele intră în structura membranelor celulare. Lipidele sunt un fel de vectori ai vitaminelor liposolubile”, spune dr. Antonela Burlacu.

Este vorba despre vitaminele A, D, K şi E, adică antioxidanţi extrem de puternici, vitali pentru sistemul imunitar. Şi chiar dacă vă aflaţi la cură de slăbire, nu rataţi cele două linguri zilnice de ulei de măsline. Vă asigură în plus un tranzit intestinal normal, extrem de important pentru vă păstra sănătatea şi pofta de viaţă. Şi încercaţi să-l consumaţi proaspăt, fără a-l supune transformărilor termice.

“Are un punct de fierbere ridicat, peste 180 de grade, dar asta nu înseamnă că este sănătos să prăjim în el, este bine să-l folosim crud, pus la finalul preparării alimentelor”, spune dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet şi nutriţie.

În felul acesta, puteţi profita la maximum de beneficiile unui aliment premium care asigură sănătatea întregului organism.
“Ştiinţific este dovedit ca fiind cel mai sănătos ulei vegetal - prin rezultatele pe care le are populaţional dieta mediteraneană, care foloseşte exclusiv ulei de măsline -pe boli cronice, alzeimer, cancer, inflamatii”, spune dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet şi nutriţie.

Dacă aveţi valori crescute ale colesterolului în sânge, uleiul de măsline se constituie drept un medicament.
“Ne scade colesterolul rău, LDL, fără a-l scădea şi pe cel bun cum se întâmplă de mult ori cu anumite tratamente medicamentoase”, spune dr. Catrinel Macovei.

Şi nu uitaţi să folosiţi uleiul de măsline şi pentru piele. Substanţele pe care le conţine sunt asemănătoare în proporţie de 90% grăsimilor din tegument. Acesta este motivul pentru care vorbim şi despre un ingredient cosmetic de calitate.

Autor: zumi.md
0

Comentarii (0)





    24.06.2014

    Liliana Palihovici: „Îndemn delegațiile celor 47 de parlamente naționale din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să susțină opţiunea europeană a Republicii Moldova”

    24.06.2014

    Împreună pentru ape curate la sudul Moldovei

    24.06.2014

    Dezvoltarea regională în vizorul Centrului CONTACT

    24.06.2014

    Invitație pentru Mass-media la Atelier de lucru/ masă rotundă "Eficiența energetică în spitale - schimb de experiență".

    24.06.2014

    Lista raioanelor selectate să beneficieze de modernizare și investiții din partea Fundației Bill&Melinda Gates