RSS

SECRETUL pierderii în GREUTATE fără mult effort

27.03.2014 Caleidoscop
302
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: foodstory.ro

Dacă ai ţinut până acum o sumedenie de diete şi ai urmat tot felul de sfaturi care mai de care mai complicate, însă tot nu ai reuşit să scapi de acele câteva kilograme în plus, e cazul să ştii că ar trebui să nu te mai gândeşti atât de mult la ce ajunge în stomac, ci să-ţi îndrepţi atenţia şi grija către un alt organ intern. Ficatul.

Probabil că până acum nu te-ai gândit că el ar putea fi cel responsabil pentru "colăceii" de care te tot chinui să scapi de ceva vreme. Totuşi, este adevărat, sănătatea ficatului este cea care determină de foarte multe ori felul în care arată silueta ta. Ficatul este încărcat cu o mulţime de sarcini, scrie gustos.ro.

El este cel care elimină toxinele, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi joacă un rol important în reglarea nivelului glicemic, a nivelului colesterolului şi a tensiunii arteriale. Iată câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să-i daţi acestui organ un impuls şi să scăpaţi mult mai repede de kilogramele în plus.

1. Renunţati la fumat.

2. Luati medicamente numai atunci când este cu adevărat necesar
şi când vă sunt prescrise de doctor sub forma unui tratament pe o anumită perioadă. În restul timpului încercaţi să le evitaţi pe cât posibil pentru a nu îngreuna activitatea ficatului.

3. Consumaţi alcool doar în cantităţi moderate (maximum un pahar pe zi).

4. Adoptaţi un stil de viaţă sănătos. Renunţaţi la alimentele prăjite şi la cele ultra procesate sau rafinate. Înlocuiţi pâinea albă cu pâine integrală, cerealele obişnuite cu cereale integrale, orezul alb cu orezul integral. Renunţaţi pe cât posibil la mezeluri, pateuri şi alte alimente foarte procesate pe care le găsiţi în supermarketuri. Citiţi etichetele produselor şi nu le cumpăraţi pe cele care conţin mai mult de trei ingrediente ale căror nume nu le puteţi pronunţa sau despre care nu ştiţi ce semnifică.

5. Consumaţi legume din familia cruciferelor. Când mergeţi la cumpărături, puneţi în coş varză de Bruxelles, conopidă, broccoli sau varză. Aceste alimente conţin compuşi care ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism.

6. Consumaţi cât mai puţină sare pentru că aceasta este cea care împiedică eliminarea apei (şi totodată a toxinelor) din organism. În schimb, condimentaţi mâncărurile cu usturoi şi rozmarin. Cele două ajută ficatul să funcţioneze mai bine.

7. Faceţi mişcare! 30 de minute de exerciţii pe zi sunt suficiente pentru a uşura activitatea ficatului. Astfel, acesta nu va mai fi nevoit să lupte împotriva grăsimilor care încearcă să se depună pe corpul vostru. Nu aveţi timp să faceţi exerciţii? Atunci mergeţi pe jos în ritm alert sau urcaţi scările în loc să luaţi liftul!

Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Autor: zumi.md
Sursa: gustos.ro
0

Comentarii (0)





    02.04.2014

    Socialiştii vor majorarea pensiilor cu 20 la sută şi revenirea la compensaţiile nominative

    02.04.2014

    A fost lansat spotul campaniei "Moldova - moldoveni - moldovenesc"

    02.04.2014

    S-a desfășurat etapa republicană a Concursului pentru cel mai bun vin de casă ”Polobocul de aur”

    01.04.2014

    Lansarea Centrului Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari

    01.04.2014

    Proiecte de succes din Transnistria