RSS

Ridichea neagră ne apără de numeroase boli. Descoperă beneficiile

07.02.2014 Caleidoscop
142
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: vk.com

Ridichea neagră este un aliment valoros în lunile de iarnă şi un leac din cămara bunicii uitat de mulţi dintre noi. Datorită beneficiilor impresionante pentru sănătate, ridichea neagră (numită şi „magia neagră"în mediul rural), revine în atenţia terapeuţilor datorită proprietăţilor anticancerigene, ca şi rudele ei din familia cruciferelor.

Nutriţioniştii din Marea Britanie apreciază că 100 de grame de ridiche neagră oferă o cantitate semnificativă de vitamina C, adică 75 la sută din doza zilnică recomandată, informează click.ro. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu precizează că toate preparatele din rădăcina acestei plantecontribuie la drenarea ficatului şi a vezicii biliare, restabilind funcţia acestor organe.

Totodată, ridichea neagră tratează tusea convulsivă, migrenele, dischinezia biliară, litiaza renală, reumatismul, guta şi astmul. Pasată, alături de cartofi fierţi, este o hrană sănătoasă pentru bebeluşii înţărcaţi de curând.

Printre substanţele active din compoziţia acestui leac din vechime se numără potasiul şi calciul, vitaminele din complexul B, hidraţii de carbon, proteinele şi uleiul volatil.

Cura cu ridichii negre este eficientă şi pentru persoanele care-şi monitorizează periodic greutatea corporală (100 grame ridiche conţin doar 24 de calorii). Totuşi, suferinzii de glandă tiroidă trebuie să consume cu moderaţie preparatele din ridiche neagră, spun specialiştii.

Reţeta săptămânii

Ridichii negre umplute cu peşte şi legume
- Ingrediente: 6 ridichii negre de mărime potrivită, 5 morcovi, o ţelină, o ceapă mică, 3 roşii, 3 linguri de nuci, 5 linguriţe de ulei de măsline, 2 bucăţi de sardine din conservă, 3 linguri de orez fiert, cimbru şi mărar, după gust.

Preparare: Se curăţă legumele de coajă şi se trec prin maşina de tocat carnea. În această pastă se adaugă sâmburii de nucă macinaţi mărunt, orezul fiert, miezul ridichiilor, sardinele pasate, uleiul de măsline şi cimbru. Cu pasta obţinută se umplu ridichiile şi se servesc asezonate cu mărar şi, opţional, cu iaurt.

Autor: zumi.md
Sursa: click.ro
0

Comentarii (0)





    07.02.2014

    Sergiu Neicovcen: Votul din Găgăuzia a fost dat contra politicii Chișinăului

    07.02.2014

    Sergiu Neicovcen: Votul din Găgăuzia a fost dat contra politicii Chișinăului

    07.02.2014

    Corpul Păcii SUA în Moldova, anunţă concurs de selectare a organizaţiilor partenere pentru a colabora cu voluntarii Americani

    07.02.2014

    Proiectul USAID contribuie la modernizarea serviciilor administrative

    07.02.2014

    Proiectul USAID contribuie la modernizarea serviciilor administrative