RSS

Ce să consumi la micul dejun pentru ca să ai o imunitate mai puternică

22.10.2013 Actual
175
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: foodstory.ro

Circa 70% din sistemul imunitar se află la nivel gastro-intestinal, motiv pentru care alimentaţia este esenţială pentru a-l îmbunătăţi şi a-l face mai rezistent la infecţiile din sezonul rece.

Iată cu ce alimente să-ți începi dimineața ca să ții la distanță gripa, potrivit doctorulzilei.ro:

1. Salată de fructe
Vitamina C este un nutrient esențial pentru menținerea sănătății și se găsește din plin în citrice.

2. Ouă fierte
Ouăle conțin vitamina D care îți reduce riscul de a răci, iar dacă ai răcit deja, grăbește vindecarea. Un găbenuș de ou conține cam 6% din doza zilnică recomandată de vitamina D.

3. Iaurt cu germeni de grâu
Zincul poate scurta o răceală cu aproximativ o zi și jumătate, iar germenii de grâu sunt printre cele mai importante surse de zinc.

4. Omletă cu ardei gras
Citricele nu sunt singurele surse de vitamina C. O ceașcă de ardei gras tocat conține 190 de mg de vitamina C, adică de două ori mai mult decât o portocală. Ardeiul gras conține și vitamina A, care luptă împotriva bacteriiloe.

5. Ceai
Ceaiul de echinaceea este cunoscut pentru faptul că previne și înlătură eficient răcelile. Folosit de secole pentru a ajuta sistemul imunitar să devină mai rezistent, ceaiul de echinaceea are o serie de proprietăți antivirale, antibacteriene si antimicrobiale.

Autor: doctorulzilei.ro
Sursa: zumi.md
0

Comentarii (0)





    22.10.2013

    Tehnologii italiene în domeniul automatizării industriale

    22.10.2013

    Prima ediție a Festivalului Internațional „Civic Fest 2013: Moldova pentru cetăţeni” se va desfășura pe 29-31 octombrie curent la Chișinău

    21.10.2013

    Declarația Comitetului Executiv al PSRM

    21.10.2013

    Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord s-au întrunit în ședință

    21.10.2013

    EXPOZIȚIA FEMEI CREATIVE: Invitație media – marți, 22 octombrie, ora 13.30, ASEM