Ce trebuie să faci pentru ca lumea să creadă orice spui?
Nu contează dacă ceea spui este corect, atât timp cât o spui destul de tare, concluzionează un nou studiu care subliniază că oamenii se tem de nesiguranţă şi preferă să graviteze în jurul celora care par siguri pe ei.
„Într-o lume perfectă, vrei să fii precis şi încrezător. Însă dacă ar fi să alegi între cele două, încrederea în tine îşi va aduce mai mulţi adepţi”, au explicat autorii studiului, de la Washington State University.
În studiu, specialiştii au folosit reţeaua Twitter pentru a observa modul în care reputaţia formatorilor de opinie este afectată de încredere şi corectitudine atunci când prezic rezultatele evenimentelor sportive. Specialiştii au analizat tweet-uri postate atât de formatorii de opinie, cât şi de fanii care dădeau pronosticuri referitoare la rezultatele unor meciuri de fotbal american şi baseball. Fiecare tweet a fost analizat şi a primit un grad de „încredere”, în funcţie de limbaj, folosirea cuvintelor puternice precum „a distruge” sau „a anihila”. După meciuri, s-a dovedit că formatorii de opinie au ghicit scorurile corecte în proporţie de doar 47%, iar fanii doar în proporţie de 45%.
Cu toate acestea, măsurătorile au arătat că încrederea analiştilor era cu 50% mai mare decât a amatorilor şi prin urmare ei au obţinut mai mulţi urmăritori pe Twitter.
În cadrul Annual Meeting of the Academy of Economics and Finance, realizatorii studiului au explicat că încrederea de sine i-a ajutat pe formatorii de opinie să câştige cu 17 procente mai mulţi urmăritori, în timp ce corectitudinea (lansarea pronosticurilor corecte) le-a adus doar cu 3,4 mai mulţi urmăritori pe Twitter.
Un tipar similar s-a observat şi în rândul amatorilor pe care încrederea i-a ajutat să câştige cu 20% mai mulţi urmăritori, în timp ce estimările corecte le-au procurat cu 7,3% mai mulţi urmăritori pe Twitter.
Sursa: descopera.ro
-
Video Line
-
Vorbesc româneşte, sunt român
03.05.2014 -
Inaugurarea patinoarului de la Bălți
31.01.2014 -
Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți
18.01.2014
-
-
-
Condiții inovatoare pentru industriile creative din Moldova, cu suportul Programului Transnațional Dunărea
05.08.2022 -
CALM către Președinta Maia Sandu: „Fără reforma APL II nu poate fi descentralizare și nici integrare în UE!”
04.08.2022 -
Mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de stat din RDC se instruiesc cu privire la acordarea primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut
04.08.2022 -
Jocul video educațional e-TIC, discutat cu tineri și tinere la Centrul de Tineret Cahul
03.08.2022 -
A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 32,4 mln lei, pentru construcția unei stației regionale de epurare și extinderea rețelelor de canalizare în orașul Florești
03.08.2022
-
Comentarii 0