RSS

Zmeura- fructul tinereții veșnice!

02.06.2013 Caleidoscop
556
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: unica.md

Supranumită “fructul tinereții veșnice”, zmeura este o sursă mare de fitonutrienți și antioxidanți, ce ajută la stimularea sistemului imunitar, având efecte astringente antispasmodice, stimulatoare și tonice.

O porţie de zmeură (125 g) conţine 60 de calorii, 14 g de carbohidraţi, 9 g de fibre, 6 g de zaharuri, un gram de proteine.

De ce trebuie să o consumi?
-Combate obezitatea;
-Normalizează tensiunea arterială;
-Previne apariția degenerescenței maculare (boală oftalmologică, în urma căreia apare distrugerea vederii centrale);
-Este un bun adjuvant în tratarea reumatismului;
-Eficientă în cazul virozelor respiratorii;
-Luptă împotriva cancerului;
-Previne problemele cardiovasculare la diabetici.

Îți menține tinerețea!
Acest fruct are o activitate antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât căpșunile, de 3 ori mai mare decât kiwi și de 10 ori mai mare decât roșiile. Aceștia protejează organismul de radicalii liberi, care duc la apariția îmbătrânirii premature a țesuturilor, degenerarea ADN-ului și apariția diverselor afecțiuni caracteristice vârstei a treia.

Zmeura- inamicul grăsimilor!
Cetona din zmeură este un compus ce ajută la arderea grăsimilor. Acesta, datorită acțiunii sale lipolitice, duce la eliminarea depozitelor de grăsime din organism, contribuind la scăderea în greutate.

Pentru imunitate!
Zmeura este un stimulator excepțional al imunității. Aceasta conține o cantitate mare de vitamina C și pigmenți antocianici, ce măresc producția de celule ale sistemului imunitar.

Siropul de zmeură
Siropul de zmeură este ideal pentru răceală și afecțiuni pulmonare. Acesta se pregătește din zmeură zdrobită, stoarsă printr-un tifon și miere. La un pahar de suc de zmeură se adaugă 3 pahare de miere și se lasă timp de o săptămână să se omogenizeze. Îl poți consuma simplu sau diluat cu apă.

Pentru frumusețea tenului, îți propun 2 măști cu zmeură:

Mască pentru combaterea ridurilor
Vei avea nevoie de 6 linguri de zmeură proaspătă și 3 linguri de iaurt. Amestecă zmeura cu iaurtul până când obții o masă omogenă. Aplică această pastă pe obraji, bărbie, fructe și pomeți. După 15 minute, fața se clătește cu apă călduță sau cu ceai de mușețel. Această mască are efecte de elasticizare a pielii, redându-i fermitatea și strălucirea.

Mască pentru tenul gras
Vei avea nevoie de un pahar de zmeură și o lingură de miere lichidă. Zdrobește zmeura până când obții o pastă. Adaugă mierea și amestecă bine până când pasta se omoginează. Aplică masca obținută pe față, iar după 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă călduță. Aceasta îți va tonifia tenul, va ajuta la închiderea porilor și va preveni inflamațiile.

Contraindicații!
-Femeilor gravide le este contraindicat să consume mai mult de 100 grame de zmeură pe zi.
-Persoanelor care suferă de colită de fermentație sau de sindromul colonului iritabil trebuie să consume cu prudență zmeură, în doze mici, pentru a preveni deranjamentele intestinale.

Autor: unica.md
0

Comentarii (0)





    09.09.2013

    Tarifele la roaming internaţional între Moldova şi Polonia vor fi reduse

    09.09.2013

    Vizită pentru jurnalişti - Informarea privind cooperarea germană pentru dezvoltare

    08.09.2013

    ÎNFRĂȚIRI LA… ÎNĂLȚIME!

    06.09.2013

    Muzică bună, dansuri populare și bucate tradiționale. Toate, la Festivalul râului Bîc

    06.09.2013

    Lansarea ghidului metodico-didactic „Gestionarea și investirea remitențelor. Managementul resurselor umane. Inițierea și planificarea unei afaceri”