RSS

Cele mai eficiente ceaiuri pentru frumuseţea ta

01.05.2013 Caleidoscop
228
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: one.ro

Consumul de ceai este recomandat pentru protejarea creierului de diverse maladii, pentru o inimă mai puternică, pentru purificarea organismului şi energizarea lui, dar şi în curele de slăbire, iar aceasta este doar o scurtă trecere în revistă a beneficiilor.

Ceaiul, subestimat de multe ori mai ales în cultura românească, este, printre altele un susţinător al frumuseţii feminine.

Ceaiul de rozmarin este extrem de eficient pentru frumuseţea părului tău: rozmarinul are capacitatea de a curăţa foliculii părului şi de a accelera creşterea lui.
Este indicat să te speli pe cap cu ceai de rozmarin o dată pe săptămână, după o infuzie de circa 30 de minute.

Ceaiul de coada calului menţine frumuseţea unghiilor, a părului, a pielii, planta coada calului fiind foarte bogată în siliciu care la rândul său repară ţesuturile.

Ceaiul de măceşe încetineşte îmbătrânirea
Un foarte bun hidratant, ceaiul de măceşe conţine substanţe nutritive, cu precădere vitamina K, fiind un puternic factor de hidratare.
Se recomnadă o infuzare de circa 5 minute.

Ceaiul verde
Numit de chinezi elixir al vieţii, transformat în adevărată artă de către englezi şi ruşi, ceaiul verde, extras din planta Camelia Sinensi este un aliat al imunităţii organismului, fiind cel mai puternic antioxidant.
Bogat în vitaminele C, E, fluorina si săruri minerale, accelerează arderea grăsimilor şi ajută la arderea celulitei şi a vergeturilor.
Fluorina distruge bacteria care produce placa dentară, iar ceaiul verde aplicat pe faţă este un real sprijin pentru vindecarea acneei, diminuarea impactului cearcănelor.
În general, proprietatea esenţială a ceaiului verde constă în evitarea îmbătrânirii pielii.



Ceaiul alb
Acest ceai miraculous este produs doar din bobocii plantei Camelia Sinensi, de culoare argintie.
Ceaiul alb este bogat în vitaminele A, B, C, E, fiind şi un puternic antioxidant cu efect diuretic.
Consumul de ceai alb îmbunătăţeşte structura pielii, cu precădere colagenul şi elastina, făcând-o fină, elastică şi netedă.
Compresiile cu ceai alb menţin tenul tânăr, iar circa 2 ceşti de ceai alb pe zi protejează inima şi întăreşte sistemul osos.

Ceaiul negru
Bogat în aminoacizi, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, C, se recomandă mai ales iarnă pentru a-ţi proteja pielea de efectele frigului.
În plus, ceaiul negru hidratează şi oferă luminozitate tenului, iar părului închis la culoare îi oferă strălucire.
Recomandat sub formă de cubuleţe de ceai îngheţat pentru ten, infuzat sau chiar băi în care să pui câteva pliculeţe de ceai negru.

Autor: one.ro
0

Comentarii (0)





    21.05.2013

    Prima ședință comună a Guvernelor Locale din Moldova și România – Chișinău, 24 mai 2013

    21.05.2013

    Prima ședință comună a Guvernelor Locale din Moldova și România – Chișinău, 24 mai 2013

    21.05.2013

    Invitație pentru mass-media | Ziua Europei la Soroca

    20.05.2013

    „Fiecare cetățean, inclusiv femeile, trebuie să se implice activ, cu toată ardoarea”: Lansarea Şcolii Politice „Femei implicate – Democrație consolidată”

    20.05.2013

    Amnesty International Moldova a făcut totalurile Proiectului "Litigare Strategică - Stop Tortura în Moldova" şi a lansat Ghidul Antitortură