Sursa imagine: facebook.com

Cruzimea din 7 aprilie a poliţiştilor, condamnată pe Facebook

Un grup în creştere rapidă de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook cer arestarea poliţiştilor care i-au maltratat pe tinerii veniţi, în noaptea de 7-8 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău ca să protesteze contra fraudării masive a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009.

După prima zi de la apariţia pe Internet, grupului „Cerem arestarea poliţiştilor care au bătut tinerii în noaptea de 7–8 aprilie” i s-au alăturat peste 160 de facebookeri.
 
Începând cu Gumeniţă şi terminând cu Papuc: toţi să răspundă în faţa legii!”, citim la secţiunea „Informaţii” de pe profilul grupului.
 
În cele 7 fotografii postate de creatorul şi administratorul grupului, Victor Agapii, se văd tineri întinşi pe asfalt, iar în jurul lor, bine evidenţiaţi, mai mulţi poliţişti cu bâte. „Cerem arestarea poliţiştilor din imagini care l-au lovit până la moarte pe Valeriu Boboc, dar şi pe alţi tineri protestatari”, scrie administratorul.
 
Amintim că, aşa cum a promis, preşedintele interimar Mihai Ghimpu a prezentat ieri într-o conferinţă de presă imagini surprinse în noaptea de 7 spre 8 aprilie în PMAN. Din imaginile video se vede cum zeci de poliţişti înarmaţi, alţii îmbrăcaţi în civil, tăbărăsc peste tineri, îi doboară la pământ şi-i bat până aceştia nu mai mişcă, după care sunt urcaţi în maşini şi duşi din PMAN în stare inconştientă. 
Autor: Ion Uruşciuc
Sursa: hotnews.md
02.04.2010 Caleidoscop
8443
0

Comentarii 2

 • Vasiliţa Roşca:

  după ce am văzut video cu cele intimplate pe 7 aprilie in pman, au iesit la iveala si adevaratii criminali - politistii lui Papuc si Gumeniţă etc.
  Daca acestia vor fi trasi la raspundere (IAR EI TREBUIE INCHISI LA PRUNCU CIT MAI REPEDE, nu cum bolmojeşte prostănacu de Nagacevski), atunci vom descoperi ADEVARATII organizatori ai evenimentelor criminale din 7 aprilie 2009.

  02.04.2010 21:11
 • Victor Agapii:

  Grupul "CEREM ARESTAREA POLITISTILOR CARE AU BATUT TINERII IN NOAPTE DE 7-8 APRILIE" a atins deja numarul de 600 membri !

  13.04.2010 12:05