RSS

5 ceaiuri care-ti intaresc imunitatea pe timpul iernii

04.01.2013 Caleidoscop
560
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: mayra.ro

Din cauza raporturilor cu mediul inconjurator, organismul nostru este supus in permanenta multor factori de risc. Aici intervine sistemul imunitar al fiecaruia, rolul acestuia fiind de a ne proteja si de a ne ajuta in mentinerea unei stari bune de sanatate.

Cateva produse, ce ar putea fi cu usurinta adaugate in alimentatia noastra, avand un rol extrem de benefic in fortificarea imunitatii sunt: mierea de albine, scortisoara, tinctura de propolis si echinaceea.

Ceaiuri care te vor ajuta sa treci cu bine peste aceasta iarna:

1. Ceai de catina
Catina este plina de vitamine. Din aceasta cauza ceaiul de catina pe timp de iarna poate inlocui o parte din lipsa vitaminelor pe care le-am putea lua din fructe si legume. Catina incarca organismul de energie, mobilizandu-l si fiind de ajutor acestuia pentru a se adapta mai usor la trecerea brusca de la caldura la frig.

Tips!
Catina cu miere de albine se poate prepara si acasa, foarte simplu: boabele de catina bine spalate, uscate si usor zdrobite se pun intr-un borcan, in asa fel incat mierea care se toarna peste boabe sa le acopere in intregime.
Borcanul, bine infiletat, se tine la rece, cel mai bine la frigider. Dupa o saptamana, din acest amestec, cu aroma si gust extrem de placut, se iau dimineata cate una – doua lingurite, macar o luna de zile.

2. Ceai de macese
Este un bun vasodilatator, protejeaza vasele de sange si aduce un surplus de vitamina C. Ca si ceaiul de catina, ajuta organismul sa se obisnuiasca rapid cu schimbarile de temperatura, ne tine departe de gripe si raceli, crescandu-ne imunitatea.

Tips!
Consumate regulat, preparatele cu macese devin o adevarata arma in lupta cu racelile si infectiile, datorita continutului mare in vitamina C naturala, care intareste imunitatea organismului si-l ajuta sa reziste la infectiile respiratorii atat de frecvente in sezonul rece.

3. Ceai de scortisoara
Scortisoara mareste temperatura corpului, ne protejeaza de raceli si ne ajuta sa facem fata frigului (in comparatie cu macesele, actiunea sa in acest sens este una deosebita, fiind de un real sprijin inimii).

Tips!
Mirosul scortisoarei creste puterea de concentrare si memorare, asa ca tine un baton langa tine si miroase-l din cand in cand, atunci cand iti pierzi rabdarea la munca sau la scoala si te molesesti. Poti sa presari putina scortisoara in cafeaua de dimineata daca vrei sa ai parte de un inceput de zi mai activ.

4. Ceai de echinaceea
Echinaceea are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Prin urmare, poate lupta impotriva oricarui fel de infectie microbiana. Efectele sale antipatogene se datoreaza unei combinatii de elemente constitutive care includ si unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod si fier, impreuna cu vitaminele A, E si C.

Tips!
Combinata cu mure si coada soricelului, echinaceea este eficienta in caz de cistita.

5. Ceai de soc
Florile de soc au proprietati diuretice, laxative, galactogoge si antinevralgice si provoaca transpiratie abundenta, ajutand astfel la scaderea temperaturii. Ceaiul de soc este util in tratarea racelilor, gripelor si bronsitelor. Impiedica curgerea nasului si a ochilor si este recomandat a fi consumat la debutul racelii.

Tips!
Prin compozitia pe care o au, fructele de soc stopeaza gripa mult mai eficient decat vaccinul antigripal de sinteza.

Autor: mayra.ro
0

Comentarii (0)





    08.03.2013

    Mesajul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, 8 martie

    07.03.2013

    MTIC a prezentat Guvernului spre aprobare Programul de tranziţie la televiziunea digitală terestră

    07.03.2013

    Suportul pentru legislaţia antifumat în Europa este foarte mare

    07.03.2013

    Activitatea ADR Sud, pentru anul 2013 a fost apreciată cu calificativul ,,bine” de către CRD Sud

    06.03.2013

    16 cărţi poştale, ce conţin desene ale unor copii şi tineri, pe tema violenţei în bază de gen, sunt expuse în cadrul unei expoziţii organizate de Asociația Oberliht, în colaborare cu Amnesty International Moldova