Ce ascund cerealele?
Spun stop micului dejun din ”cutiuțele de cereale”! Probabil mă întrebați de ce?! Am fost intrigată de duzina de oferte publicitare, care promovează un mod sănătos de viață, începând cu micul dejun – ”creale naturale îmbogățite cu vitamine și minerale”.
Desigur ”cutiuțile magice” cu cereale conțin tot necesarul pentru creșterea și dezvoltarea unui copil, sunt ușor de pregătit și sunt delicioase, iar copii le adoră. Am căutat informații referitor la conținutul ”cutiuților” și am găsit studii referitor la compoziția lor și ce ascund etichetele acestor produse.
Desigur noi, consumatorii, suntem înșelați ușor de unele companii care utilizează în spoturile lor publicitare cuvintele ”produs natural”. Pentru noi ”natural” înseamnă fără adaosuri chimice și ingrediente modificate genetic. Pentru ei, însă, acest termen înseamnă ”să vindem cât mai mult”.
Cereale modificate genetic
The Cornucopia Institude a investigat conținutul mai multor ”cutiuțe de cereale” consumate la scară largă și iată rezultatul: aceste produse ale multor brănduri numite ”naturale” conțin de fapt un nivel ridicat de toxine obținute din produsele modificate genetic, cum ar fi soia sau porumbul. Dar nu e tot, spre exemplu pentru a păstra recolta de ovăz în depozite se folosește fluorură de sulfuril (un gaz toxic cu efect de seră care omoară gâzele).
Vitamine sintetice
Al doilea aspect cu care suntem măguliți este ”cereale îmbogățite cu vitamine și minerale” pentru a avea parte de un mic dejun complet. Or, organismul nostru nu poate asimila nutrienții sintetici adăugați la produsele alimentare așa cum se întâmplă cu cei naturali. Ba mai mult, aceste substanțe sintetice sunt în detrementul sănătății noastre.
Multe grăsimi…
Procesul de preparare a cerealelor ”gata” se întâmplă la temperaturi foarte înalte care distrug nutrienții esențiali, rămân doar proteinele și acizii grași, astfel ”micul dejun din cereale de-a gata” consumat regulat duce la obezitate. Ajungem să ne mirăm de ce copii noștri tind să devină obezi, când noi îi alimentăm ”sănătos”.
Gust delicios…
Aceste produse pentru a deveni atractive sunt acoperite cu uleiuri și zahăr din plin. Mai bine ai consuma batonașe de ciocolată, decât această combinație cu gust dulceag. După ani de consum regulat a combinației ”cereale rafinate plus zahăr” pancreasul suferă și apare rezistența la insulină.
Și nu e tot…
Cerealele conțin acid fitic care combinat cu calciu, cupru, fier, magneziu, zinc în tractul intestinal blochează absorbția acestor minerale. Astfel o dietă bazată pe cereale cauzează o deficiență de minerale. Pentru a reduce acidul fitic din cereale, ele trebuie măcerate, fermentate sau încolțite, or, nu cred că marii producătorii sunt preocupați de acest aspect. Astfel copii pot suferi de anemie sau carență de calciu.
Și atunci ce mâncăm?…
Terciul preparat de noi, din cereale integrale lăsate peste noapte la înmuiat cu iaurt, fructe uscate, nuci etc. Sau poți fierbe cerealele integrale la aburi.
Dacă copilul refuză terciul pentru că nu este destul de delicios, poți adăuga o linguriță de miere. Măcerarea, fermentarea sau încolțirea cerealelor permit enzimelor și altor organisme benefice să neutralizeze acidul fitic, dar să și distrugă substanțele toxice și proteinele greu digerabile.
Desigur este un mic dejun mai greu de preparat, cu gust mai neobișnuit și poate chiar mai scump, dar ce poate fi mai scump decât sănătatea copilului tău!
-
Video Line
-
Vorbesc româneşte, sunt român
03.05.2014 -
Inaugurarea patinoarului de la Bălți
31.01.2014 -
Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți
18.01.2014
-
-
-
Angajații ADR Nord au fost instruiți cum să comunice și ce măsuri să ia în situații excepționale
14.10.2022 -
Bugetele locale nu mai fac față noilor majorări de prețuri! Primarii așteaptă răspunsuri de la guvernare!
14.10.2022 -
350.000 de euro pentru OSC-urile anticorupție în regiunea de dezvoltare Centru
13.10.2022 -
Координатор Центру цифрового навчання
13.10.2022 -
CALM își exprimă îngrijorarea profundă și condamnă excesul de putere comis de organele de forță în cazul primarului Alexandru Botnari!
12.10.2022
-
Comentarii 0