Demers pentru amenajarea unei parcări la Roma pentru microbuzele din Moldova
Ambasada Republicii Moldova la Roma a înaintat o cerere autorităţilor locale italiene pentru a fi oferit un spaţiu de parcare microbuzelor moldoveneşti care transportă colete şi pasageri. Aceasta, după ce mai mulţi şoferi moldoveni s-au ales cu amenzi pentru parcare ilegală.
Solicitat de Info-Prim Neo, şeful Biroului pentru relaţii cu diaspora, Victor Lutenco, a declarat că la Roma zilnic ajung între 10 şi 20 de microbuze din Republica Moldova. Şoferii sunt amendaţi pentru că parchează neregulamentar când descărca şi, respectiv, a încărcă colete.
„Ar fi preferabil să existe o parcare rezervată pentru această activitate şi autorizată respectiv de către autorităţile locale. În felul acesta toţi s-ar simţi mai comod, ar putea fi amenajată cât de cât, ar putea fi organizate comodităţi elementare pentru cetăţeni: cafea, un spaţiu pentru discuţii”, a menţionat Victor Lutenco.
Şeful Biroului pentru relaţii cu diaspora, Victor Lutenco, a mai spus că, dacă va fi necesar, se vor implica şi autorităţile centrale moldoveneşti pentru a soluţiona această problemă.
- 08.03.2013
-
Mesajul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, 8 martie
- 07.03.2013
-
MTIC a prezentat Guvernului spre aprobare Programul de tranziţie la televiziunea digitală terestră
- 07.03.2013
-
Suportul pentru legislaţia antifumat în Europa este foarte mare
- 07.03.2013
-
Activitatea ADR Sud, pentru anul 2013 a fost apreciată cu calificativul ,,bine” de către CRD Sud
- 06.03.2013
-
16 cărţi poştale, ce conţin desene ale unor copii şi tineri, pe tema violenţei în bază de gen, sunt expuse în cadrul unei expoziţii organizate de Asociația Oberliht, în colaborare cu Amnesty International Moldova
Video Line
- 15.01.2013
-
Eminescu, omagiat la Bălți
- 25.12.2012
-
Seară de Crăciun la Bălți
- 18.12.2012
-
Situație excepțională în raionul Rezina
Comentarii (1)
De mult timp trebuia sa se organizeze mai bine. Moldovenii din Roma, in comparatie cu alte etnii, nu au un centru cultural, magazine sau cafenele unde sa poata cumpara produse din tara sau sa stea la discutii. Suntem ca niste boschetari! Cei care nu au prieteni care sa-i viziteze sunt constransi sa stea pe drumuri sau prin parcuri in zilele de odihna.