Sursa imagine: foodstory.ro

Adevarul murdar despre mancarea organica. 3 lucruri surprinzatoare pe care trebuie sa le stii

Ne indreptam catre mancarea organica pentru ca nu are solventi industriali, pesticide sau hormoni de crestere. Vrem sa mancam mai sanatos insa, din pacate, realitatea este complet diferita de ceea ce ne asteptam.

Conform unui articol publicat de New York Times, piata mancarurilor organice s-a transformat intr-o industrie de miliarde de dolari. Cum ramane cu produsele naturale? Ei bine, sa zicem doar asa: salata verde nu e chiar asa de verde cum credeai. Vezi 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa scoti bani din buzunar:

1. Nu toate legumele din piata sunt organice

Ai impresia ca daca nu cumperi de la supermarket, ci de la fermieri, fructele si legumele sunt 100% sanatoase. Ei bine, chiar si fermierii sau taranii nostri folosesc diferite chimicale, uneori fara masura. Trebuie sa castige si ei ceva, nu-i asa?

2. Unele branduri organice sunt detinute de companii non-organice

Noul trend in materie de afaceri este urmatorul: companiile mari, internationale, incep sa achizitioneze companii mai mici, organice. De ce? Pentru ca sunt mult mai profitabile. Iar lumea are mai multa incredere in ele. Un exemplu - Sucul Naked comercializat in America, detinut de PepsiCO.

3. Mancarurile organice contin ingrediente non-organice

Acidul critric, diatomitul sau prafurile de copt sunt doar cateva din cele peste 250 de ingrediente non-organice care sunt permise in procesul de realizare a mancarurilor organice.

Autor: foodstory.ro
20.07.2012 Caleidoscop
1458
0

Comentarii 1

  • RE:

    Primul lucru pe care trebuie sa-l stim despre mancarea organica este din ce organe a fost facuta aceasta.

    24.07.2012 22:33