RSS

Eugen Tomac: Iliescu și Voronin, doi bolșevici care trebuie luați de gușă și trași la răspundere

07.04.2012 Actual
278
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: hotnews.md

„Societățile noastre au stagnat pentru că, la un moment dat, anumite personaje (sigur, validate de votul popular și nu numai) au crezut, de bună-cuviință, că modul lor de a gândi și a privi este cel mai sănătos pentru societate”, a declarat Eugen Tomac, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, în cadrul unui seminar în Poiana Brașov, organizat, în perioada 5-8 aprilie, de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a Guvernului României.
 
„Și aici voi face referire, pe scurt, doar la 2 personaje politice, care, din punctul meu de vedere, au blocat sau au aruncat și Republica Moldova, și România într-un con de umbră în ceea ce privește evoluția civilizațiilor europene, a societăților în ansamblu. Mă refer la Ion Iliescu și la Vladimir Voronin. Deci sunt doi bolșevici care, până la urmă, chiar dacă sunt oameni politici cu o anumită greutate, cel puțin pe mine și pe voi nu ar trebui să ne complexeze deloc să discutăm. Din punctul meu de vedere, aceste două personaje sunt, de fapt, doi bolșevici care trebuie luați de gușă și trași la răspundere: unul a luat și a bătut minerii prin București, tocmai pentru faptul că vroia o altă Românie, altul a luat și a omorât oamenii în Piața Marii Adunări Naționale, tocmai pentru că vroia o schimbare”.
 
„Cred că acest subiect trebuie dezbătut și discutat dintr-un simplu motiv: pentru că va veni o altă generație care va privi mult mai lucid și mult mai relaxat evoluția acestor evenimente și va da verdictele necesare în ceea ce privește încadrarea lor în istorie”, a mai spus Eugen Tomac.
 
Tema seminarului din Poiana Brașov este „Informație – Mesaj – Atitudine”. Participanții la seminar, un grup de bloggeri din Republica Moldova, abordează subiecte de actualitate privind situația din cele două state românești.
Autor: HotNews
Sursa: ionurusciuc.wordpress.com
0

Comentarii (3)

 • 07.04.2012 18:21
  Excelente afirmatii Eugene!:

  Bolsevicii de Voronin si Iliescu, din pacate au multi copii mici bolsevici in fire si gandire: un Igor Dodon, un Victor Ponta, un Sergiu Sîrbu, un Crin Antonescu (cica liberal democrat el), s.a.m.d.p. mai ales comunisti de etnie rusa pe aici. Nici Iliescu nu e decat tot un rus! Ponta, Nastase, la fel. Înca mai grohae porcii comunisti spre diferenta porcilor ale altor state europene care se afla doar la muzee. Vad un factor deciziv: religia ortodoxa, dogma ei de baza e "crede si nu cerceta" De asta a functionat atat de bine un guvern precum al lui Voronin sau Iliescu. Lumea, a fost manipulata enorm (vezi congresul USL de la Romexpo din Bucuresti) tocmai azi, 07 aprilie o zi cand, am inceput sa ne trezim din somnul hipnotizant al comunistilor acum 3 ani! Parghiile lui Voronin si Iliescu, nu or sa lase sa se afle adevarul de la Lovitura de Stat din XII 1989 si mineriade, respectiv adevarul de acum 3 ani. Incet, incet, insa chiar daca suntem codasii Europei ne trezim si noi! Desteapta-te Române!!!

 • 07.04.2012 21:54
  Bolsevicu':

  Numele corect este Tolomac ?

 • 08.04.2012 10:39
  Urzica:

  Cine ar spune... Intr-o zi toti fostii comunisti au devenit cei mai mari democrati, iar actualii comunisti mai putin sau deloc nu seamana cu cei fosti comunisti, care au lasat fapta lor destul de urita in trecut. Iar acum se bat cu pumnul in piept ca sunt democrati, deoarece vor dinou putere si locuri calde. Democratii de astazi sunt niste lepadaturi pline de ura si tradare fata de trecutul lor. Ti-i greata sa-i vezi in calitate de politologi, consilieri si in alte functii inalte de stat. Din cauza lor nu ne putem urni din loc, deoarece nu Voronin sau Iliescu au facut tot rahatul de pina acum. Ei au avut in preajma lor astfel de puslamale, care si acum sunt in fruntea ambelor state romanesti. Din lipsa legii lustratiei ei si acum exista si, cred, ca vor exista inca mult timp, pina n-oir fi dezvaluiti si pusi la zid pentru toate crimele savirsite in trecut si pentru frinarea proceselor de democratizare in prezent. Mi-i greata sa privesc posturile televizate moldovenesti, ce slavesc mafia oligarhica in Moldova, gesturile mafiotilor de a inchide posturi tv, ziare, reviste, ce nu le convin. Mi-i greata sa vizitez site-urile pupcuriste, ce-si dau concurenta in lins. Mass-media de opozitie e pusa la pamint, asa cum a fost - buna, rea, dar ar fi trebuit sa fie. Oligarhii vor cheltui mai putin pupcuristilor si, probabil se vor izbavi in curind de o parte dintre ei. Fapt deja cunoscut timp de douazeci de ani de "independenta". Jurnalistii aruncati la lada de gunoi, vor imbla acum cu limba scoasa cui sa-i mai pupe fundul. Dar, fundulete sunt putine, iar pupcuristi prea multi... 58

06.04.2012

INCASO Compania de Colectare a Datoriilor, Vă prezintă extras din lista persoanelor juridice „rău plătitori”, ce-și execută cu rea voință obligațiile contractuale

06.04.2012

Conferinta de presa ,,Rezultatele Proiectului YESS"

06.04.2012

Proiectul „Educaţia Centrată pe Cel ce Învaţă” şi-a prezentat realizările

06.04.2012

„Nu notele sînt importante, ci competenţele, cunoştinţele pe care le acumulează copiii!”

06.04.2012

Mediile de afaceri din Moldova și Bulgaria vor să își intensifice relațiile de colaborare