RSS

Berea tratează boli! Află AICI care sunt ele

22.03.2012 Caleidoscop
845
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: shipinnforecast.com

Datorita compozitiei sale complexe, cercetatorii germani au scos berea din randul bauturilor alcoolice si au inclus-o in randul alimentelor. Berea are vitamina B1 (tiamina) si B2 (riboflavina), dar si vitamina PP. Berea are, de asemenea, si un mare continut de minerale, dar si de acizi organici, care regleaza echilibrul acizi-baze din organism.

Bauta cu masura, berea nu ingrasa, nu imbata si nu face rau, fiind, in acelasi timp, aliment si medicament. Blonda sau bruna, si berea trebuie consumata cu prudenta, chiar daca are o cantitate de alcool mai mica decat vinul, deoarece si abuzul de bere poate cauza probleme mari.

Un consum moderat de bere scade riscul de deces din motive coronariene si afectiuni cardiace. Berea intareste oasele si le mentine sanatoase datorita cantitatii mari de bor pe care o contine. Berea bruna, originala, inchisa la culoare datorita fermentatiei indelungate, contine fier, de aceea este recomandata persoanelor care sufera de anemie, cat si celor care doneaza sange. Gustul amarui al berii taie pofta de mancare.

Datorita virtutilor sale diuretice, bauta in cantitati moderate, cel mult o suta de ml pe zi, berea elimina pericolul formarii de edeme si depunerea de albumine la gravide. La femeile care alapteaza, favorizeaza lactatia, atat calitativ, cat si cantitativ.

Normalizeaza ritmul cardiac si e un somnifer natural

De asemenea, berea favorizeaza digestia, normalizeaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, previne spasmele, dar si atacurile de panica, fiind un bun calmant. Berea este si un somnifer natural de exceptie, cu mult mai bun decat tabletele de sinteza de la farmacie, care dau obisnuinta si au si reactii adverse dintre cele mai nocive.

De regula, vara, in zilele caniculare, este cautata berea foarte rece deoarece se crede ca numai asa racoreste. Din contra, berea rece incalzeste si mai tare, de aceea, cand afara este cald si simti nevoia sa te racoresti, bea un pahar de bere tinuta la temperatura camerei si nu de la frigider.

Berea este folosita si ca lotiune pentru ingrijirea pielii de catre femeile care aleg sa si-o intretina natural. Pentru a avea o piele fina, sanatoasa si catifelata ca a unui bebelus se recomanda sa se maseze, in mod regulat, fata, gatul, pieptul si mainile cu spuma de bere.

De asemenea, berea se recomanda si pentru ingrijirea parului. Vitaminele si mineralele din compozitia sa intaresc firul de par, il inaspresc si coafura rezista foarte bine, berea fiind pentru par un adevarat fixativ.

Sa avem sanatate!

Autor: Ziare.com
Sursa: ziare.com
0

Comentarii (0)





    26.03.2012

    Agendă | FORUMUL ECONOMIC INTERREGIONAL MOLDO-ROMÂN | Bălți, 28-29 martie 2012

    26.03.2012

    Absolvenţii 2012 vor suţine pretestări şi simulări ale examenelor

    26.03.2012

    În mun. Chişinău lipseşte o abordare strategică privind asigurarea transparenţei procesului bugetar şi al utilizării banilor publici

    26.03.2012

    Prezentarea publică a Raportului Centrului pentru Drepturile Omului cu privire la respectarea drepturilor omului în Republica Moldova în anul 2011

    26.03.2012

    Hai pe NET 2012!