RSS

Produse moldoveneşti pentru belaruşi

21.03.2012 Actual
371
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: parlament.md

Producătorii moldoveni sunt gata să asigure anual peste o sută de mii de tone de produse legumicole și fructe proaspete pentru consumatorii belaruşi,  a declarat Vlad Plahontiuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie a  Parlamentului Republicii Belarus. 

Din delegaţia belarusă, venită oficial la Chişinău, au făcut parte Vitalii Busiko, preşedintele Comisiei permanente pentru relaţii internaţionale, şi Alexandr Loseakin, membru al Comisiei permanente pentru educaţie, cultura, ştiinta si progres tehnico-ştiinţific.

Într-un comunicat de presă al parlamentului se arată că discuţia a vizat mai multe aspecte ale relaţiilor bilaterale moldo-belaruse, dar un accent aparte a fost pus pe modul în care cooperarea la nivel parlamentar poate contribui la dezvoltarea cooperării economice dintre cele două ţări. În mod special, Vlad Plahotniuc a solicitat deputaţilor belaruși să se implice pentru crearea condițiilor favorabile de export a producției din Moldova în Belarus.

Vitalii Bisiko, şeful delegaţiei belaruse, a declarat că există un interes sporit pentru colaborarea dintre forurile legislative ale Republicii Moldova și Republicii Belarus, inclusiv, în cadrul organizațiilor internaționale în care ambele ţări sunt membre.

Oaspetele a pledat şi pentru intensificarea cooperării dintre Comisiile parlamentare și structurile guvernamentale. Veaceslav Osipenko, la rândul său, a menţionat că în 2011 comerțul dintre Moldova şi Belarus a atins o cotă record, a crescut consumul de produse moldoveneşti vini-viticole şi legumicole pe piaţa belorusă.

Autor: HotNews
0

Comentarii (1)

  • 21.03.2012 10:14
    eugen:

    Vlad Plohotniuc are dreptate, dupa mine cred ca si mai multa productie se poate de exportat in Belorusia...darsa nu uitam si de UE..dar oricum e bine ca au ajuns la astfel de cifre impresionante.

08.03.2013

Mesajul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, 8 martie

07.03.2013

MTIC a prezentat Guvernului spre aprobare Programul de tranziţie la televiziunea digitală terestră

07.03.2013

Suportul pentru legislaţia antifumat în Europa este foarte mare

07.03.2013

Activitatea ADR Sud, pentru anul 2013 a fost apreciată cu calificativul ,,bine” de către CRD Sud

06.03.2013

16 cărţi poştale, ce conţin desene ale unor copii şi tineri, pe tema violenţei în bază de gen, sunt expuse în cadrul unei expoziţii organizate de Asociația Oberliht, în colaborare cu Amnesty International Moldova