Sursa imagine: Intact Images/EPA

Un nou val de proteste în Europa. Manifestanţii din cinci ţări, în stradă din cauza măsurilor de austeritate

Un nou val de proteste a lovit Europa, unde mii de oameni de pe întreg continentul au ieşit din nou în stradă.

Studenţii spanioli au protestat în 25 de oraşe ale ţării faţă de noile măsuri de austeritate. Pe tot cuprinsul ţării au avut loc ciocniri cu forţele de ordine. La Madrid, manifestanţii au incendiat maşini şi au vandalizat magazine, iar poliţiştii au arestat zeci de oameni.

În Grecia, ţară aflată încă în pragul falimentului, mii de sindicalişti au protestat din nou în faţa Parlamentului din Atena. Lor li s-au alăturat şi poliţiştii, nemulţumiţi de faptul că salariile le vor fi din nou tăiate. Protestatarii acuză Uniunea Europeană că le-a distrus economia naţională.

Nici Franţa nu a fost ocolită de manifestaţiile stradale. Nu mai puţin de 160 de manifestaţii au avut loc peste tot în ţară. Lumea este nemulţumită de măsurile de austeritate impuse de guvern. Aproape 9.000 de oameni au invadat miercuri străzile Parisului.

În Italia, oamenii au protestat faţă de construirea unei linii de tren de mare viteză, în nordul ţării. Manifestanţii au ajuns chiar să se bată cu forţele de ordine.

Şi studenţii de la Universitatea din Praga au motive de nemulţumire. Au ieşit cu miile, alături de profesorii lor, ca să protesteze faţă de noua lege a educaţiei, care, spun ei, limitează autonomia universităţilor.

Autor: antena3.ro
02.03.2012 Europa
3703
0

Comentarii 1

 • Jefferson:

  Am scris despre trupa. Cat pisverte cheltuirea banului public iti dau dreptate. Tinerii (bine pregatiti) ar trebui sa se implice mai mult in politica. Poate se schimba ceva si in tara asta.

  11.03.2012 11:59

  • Angajații ADR Nord au fost instruiți cum să comunice și ce măsuri să ia în situații excepționale

   14.10.2022
  • Bugetele locale nu mai fac față noilor majorări de prețuri! Primarii așteaptă răspunsuri de la guvernare!

   14.10.2022
  • 350.000 de euro pentru OSC-urile anticorupție în regiunea de dezvoltare Centru

   13.10.2022
  • Координатор Центру цифрового навчання

   13.10.2022
  • CALM își exprimă îngrijorarea profundă și condamnă excesul de putere comis de organele de forță în cazul primarului Alexandru Botnari!

   12.10.2022