RSS

Rămăşiţele umane de la atentatele din 11 septembrie, incinerate şi aruncate la gunoi

29.02.2012 Actual
209
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: silive.com

Rămăşiţe umane descoperite după atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost incinerate şi aruncate la o groapă de gunoi, a anunţat marţi Departamentul american al Apărării, informează AFP. Casa Albă a calificat aceste fapte drept "inacceptabile".

Această dezvăluire este cuprinsă într-un raport referitor la morga militară de la baza aeriană din Dover (Delaware, est), care a fost criticată în noiembrie pentru gestionarea deficientă a rămăşiţelor umane aparţinând soldaţilor morţi în Irak şi Afganistan.

Unele au fost pierdute sau încurcate, altele au ajuns într-o groapă de gunoi din Virginia (est). Dar se pare că acestea nu sunt singurele.

"Mai multe rămăşiţe provenind de la atentatul asupra Pentagonului şi de la locul unde s-a prăbuşit un avion la Shanksville", la 11 septembrie 2001, au fost de asemenea trimise la o groapă de gunoi, potrivit raportului de marţi.

"Odată incinerate, aceste resturi au fost plasate în containere sigilate care au fost livrate unui subcontractant responsabil cu tratarea deşeurilor medicale", potrivit raportului.

Pentagonul a recunoscut anul trecut că rămăşiţe aparţinând soldaţilor ucişi în Irak şi Afganistan şi tratate la Dover au fost incinerate şi aruncate la o groapă de gunoi din Virginia. Această dezvăluire a generat furia familiilor militarilor şi a condus la implementarea unei noi politici.

Aceasta prevede că rămăşiţele incinerate care nu sunt identificate să fie scufundate în apă.

Raportul de marţi este în contradicţie cu o versiune precedentă a Forţelor aeriene, care anunţaseră anul trecut că nu există date despre modul în care au fost gestionate înainte de 2003 rămăşiţele umane neidentificate.

Secretarul american pentru Forţele aeriene, Michael Donley, a afirmat marţi că Forţele aeriene îşi acceptă "responsabilitatea şi vina" pentru gestionarea deficientă descoperită la Dover şi depun eforturi pentru ca acest gen de eroare să nu se mai întâmple.

Casa Albă a reacţionat dur marţi seara la aceste concluzii, denunţând gestionarea "inacceptabilă" a rămăşiţelor la Dover şi declarându-se "profund preocupată".

Autor: AFP
Sursa: antena3.ro
0

Comentarii (0)

  02.03.2012

  Banning of LGBTI demonstrations creates a dangerous climate in Moldova

  02.03.2012

  Bălți, 28-29 martie 2012 | FORUMUL ECONOMIC INTERREGIONAL MOLDO-ROMÂN | „Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităților de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord”

  02.03.2012

  Încă 6 proiecte aprobate pentru Regiunea de Dezvoltare Centru

  01.03.2012

  Concursul Iniţiativei Central Europene pentru tinerii scriitori

  01.03.2012

  Oportunităţi de studii în Federaţia Rusă