Consiliul Unirii, la Chișinău

Astăzi, la Chișinău, a fost constituit Consiliul Unirii, o structură neformală, inițiată de un grup de personalități din Republica Moldova și România. În cadrul unei conferințe de lansare, inițiatorii acestui for au dat citirii o declarație ăn care afirmă că își propun să promoveze ideea unirii Republicii Moldova cu România, transmite DECA-press.
”Consiliul Unirii este o organizaţie de larg consens naţional, care îşi propune să continue efortul Consiliului Naţional al Unirii, fondat la 1 decembrie 1991, ca act de voinţă al unui grup de parlamentari de la Chişinău şi Bucureşti, şi care se declară deschis persoanelor fizice, partidelor politice, asociaţiilor, fundaţiilor şi altor entităţi ale societăţii din întreg spaţiul românesc de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi din comunităţile româneşti existente în toată lumea”, susțin autorii declarației.
Potrivit lor, Consiliul Unirii va promova ideea unităţii naţionale româneşti şi va depune eforturi pentru a convinge guvernanţii de la Chişinău, de la Bucureşti şi factorii politici decidenţi din Vest că această unitate românească înglobează şi interesele strategice ale lumii euroatlantice.
”Anul 2012 este un an simbolic – se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus. Noi, cei care pledăm pentru revenirea teritoriilor istorice româneşti la Patria-mamă România, vrem să le redăm conaţionalilor încrederea că viaţa lor, împreună cu fraţii români, va fi una bună, sigură, iar copiii lor vor avea un viitor demn”, se mai spune în declarație.
Printre semnatarii declarație de constituire a Consiliului Unirii sunt Mircea Druc, Ilie Ilașcu, Vladimir Beșleagă, Mihai Patraș, Val Butnaru, Alexandru Moșanu, Vitalia Pavlicenco, Constantin Tănase, Mircea Rusu, Anatol Vidrașcu ș.a.
Sursa: deca.md
- 02.03.2012
-
Banning of LGBTI demonstrations creates a dangerous climate in Moldova
- 02.03.2012
-
Bălți, 28-29 martie 2012 | FORUMUL ECONOMIC INTERREGIONAL MOLDO-ROMÂN | „Promovarea potenţialului economic şi crearea oportunităților de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord”
- 02.03.2012
-
Încă 6 proiecte aprobate pentru Regiunea de Dezvoltare Centru
- 01.03.2012
-
Concursul Iniţiativei Central Europene pentru tinerii scriitori
- 01.03.2012
-
Oportunităţi de studii în Federaţia Rusă
Video Line
- 21.02.2012
-
Chirtoacă a făcut cea mai tare cerere în căsătorie
- 06.02.2012
-
Bucuriile iernii
- 24.01.2012
-
Ziua Micii Uniri, serbată la Bălți
Comentarii (1)
Sunt roman si punctum... Aceasta afirmatie mi-o atribui si mie. Dar apar o sumedenie de intrebari, la care nu este atit de simplu sa se dea raspuns s i mai mult ca atit, solutia unirii devine tot dificila cind gasesti raspuns la ele... De exemplu, de ce doar noi, basarabenii ne sacrificam atit de mult pentru unire? De ce fratiilor nostri de peste Prut le este in cot de acest proces? A fost oare Basarabia cindva ocupata de rusi ori a fost cedata si tradata de aceasi frati, care nu-si prea dau osteneala pentru unire? Ce ascunde istoria tradarii Basarabiei si cine poarta vina pentru aceasta? Ce se va intimpla cu romanii basarabeni dupa unire? Nu vor fi eliminati din toate domeniile vietii social economice ale acestei regiuni? Ce vom face cu alolingvii, care nu doresc unire? Ii vom stirpi de pe fata pamintului etc...