RSS

Liberalii nu vor vota

29.02.2012 Actual
550
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: info-prim.md

Partidul Liberal (PL) nu va vota nici la şedinţa plenară de joi, 1 martie, pentru stabilirea datei alegerilor şefului statului, în caz că proiectul de hotărâre va fi înaintat. Declaraţia a fost făcută, miercuri, de către liderul partidului, Mihai Ghimpu, transmite Info-Prim Neo.

„Noi nu o cunoaştem pe doamna Veronica Bacalu. Astfel nu putem spune nici da, nici nu referitor la candidatura dumneaei la preşedinţie. Trebuie să vorbim cu doamna, căci noi nu alegem un guvernator al Băncii Naţionale sau un preşedinte de comisie. Doamna Bacalu trebuie să cunoască foarte bine relaţiile externe ale Moldovei, ea va fi comandant suprem, dacă va fi aleasă. Trebuie să cunoască toate obligaţiunile unui preşedinte de ţară”, a declarat Mihai Ghimpu. Preşedintele liberalilor susţine că nu vrea de la Veronica Bacalu niciun fel de garanţii, cum au spus unii analişti.

O săptămână în urmă, liberalii au părăsit şedinţa Parlamentului când spicherul Marian Lupu a propus introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre cu privire la stabilirea datei alegerilor prezidenţiale. PL insistă să se ajungă mai întâi la un consens în privinţa candidatului şi doar apoi să se voteze data alegerilor.

Veronica Bacalu este propusă la funcţia de preşedinte de către PLDM şi PDM.

Marian Lupu a declarat că, dacă în cel mai apropiat timp nu se stabileşte data alegerilor prezidenţiale, atunci va cere Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra circumstanţelor pentru dizolvarea Parlamentului. Mihai Ghimpu este convins că, dacă existau aceste circumstanţe, PCRM demult făceau uz de acestea.

Autor: Info-Prim Neo
Sursa: info-prim.md
0

Comentarii (5)

 • 29.02.2012 18:15
  vede:

  Domnule presedinte Ghimpu! Va jucati cu focul!Electoratul PL il constitue intelectualiatea proromaneasca si proeuropeana. Talibanii Frontului (cateva sute au ramas la rosca)Acest electorat in caz de alegeri anticipate va intelege imediat cine aduce comunistii la putere. Va veti duce in anonimat definitiv. Gheorghe nu v-ar erta...

 • 29.02.2012 18:40
  Mariuis:

  toti pt tara! Lupta pt tara pare exotica! Axesta este omul natiunii! Intelegeti?
  El ar putea sa ne scoata la liman! l-as vota presedinte al tuturor romanilor!

 • 29.02.2012 19:37
  RE:

  Ambele parti ar trebui sa faca cate un pas in intampinare - D-a Bacalu sa se intalneasca cu Ghimpu, Ghimpu sa o ia mai moale cu deciziile extreme si caute un dialog. Este ciudat ca o moldoveanca care lucreaza la FMI nu este cunoscuta de deputati, dar aceasta pare sa fie o problema a societatii moldave de azi - toata lumea stie cine e Domnica Cemortan, sau nu mai stiu ce alta pitzipoanca de serviciu, dar nimeni nu stie ce oameni de calitate are Moldova prin Occident.

  De vina sunt si liderii AIE - au avut sanse sa dialogheze cu diaspora dar s-au limitat la niste gesturi superficiale. Tot ce i-a interesat a fost numarul de voturi pe care le pot aduce comunitatile moldovenesti.

  Cilmea este ca a trebuit sa vina ex-comunistul Dodon si sa scuture un pic staus-quo-ul pentru ca sa ne dam seama ca avem oameni prin Occident.

 • 29.02.2012 20:31
  Eu:

  Cine astazi promite, ca daca PL este de acord sa voteze si se stabileste data alegerilor,apoi dupa aceasta d-na Bacalu nu refuza si apare o candidatura gen Ostapciuc.Este foarte corect Ghimpu, cine intelege.Am fost fara presedinte 2,5 ani dar acum avem nevoie in cateva zile.Totul se face prin compromis.La lucru toti deputatii,toti 101.

 • 01.03.2012 09:47
  Igor:

  Unui orb, care "vede" - esti tu, ma golanule, liberal, cum eu Papa de la Roma. Scoate-ti masca, ca si ea nu iti poate ascunde mutra stacojie de bolsevic ametit. Auzi, cica "telectualitatea romaneasca". Ba, imputitule, ce ai tu cu "telectualitatea"? Mergi la "seanzurile jos aliansu" de duminica, primeste-ti solda de la tatuc, si tu-de in graba sa iti tratezi mahmureala, adicate-lea, pentru tine ar fi "pohmeli"...

23.10.2012

Igor Dodon s-a întîlnit la Moscova cu reprezentanţii instituţiilor mass-media din Federaţia Rusă

23.10.2012

Reforma structurală a învăţământului: între angajamente, oportunităţi şi constrângeri

23.10.2012

Aspecte juridice pentru un jurnalism mai bun, discutate de breaslă

23.10.2012

Forumul investiţional în Dezvoltare Regională, 25-26 octombrie, Purcari

23.10.2012

Întreprinderea de Stat ” Poşta Moldovei” are un nou director