RSS

Lupu îl susţine pe Ghimpu

29.02.2012 Actual
1405
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: karadeniz-press.ro

Speakerul democrat, Marian Lupu a spus că cererea partenerilor liberali de a se întâlni cu Veronica Bacalu înainte de a-i promite voturile pentru a deveni șefă a statului este „legitimă”. Lupu a declarat jurnaliștilor că la Consiliul Alianței pentru Integrarea Europeană se va decide diseară când și cum să fie invitată Bacalu să vină la Chișinău de la Washington, unde este angajată a Fondului Monetar Internațional, transmite Radio Europa Liberă.

Candidatura ei a fost selectată de PD și PLDM, are simpatia socialiștilor fără de care nu poate fi aleasă, dar liberalii spun că nu o pot vota fără a o cunoaște în prealabil. Liderul liberal, Mihai Ghimpu își suspectează partenerii de alianță că ar trișa când o propun pe Bacalu, care nu și-a confirmat public deocamdată hotărârea de a candida.

Autor: Radio Europa Liberă
Sursa: europalibera.org
0

Comentarii (5)

 • 29.02.2012 16:51
  vifor:

  bravo domnule lupu numai ca cam tirziu luoati decizii corecte ,staruitiva sa implicaci si PLDM in frunte cu Filat la acestproces ,ca apoi el iarsi va esi basma curata.e foarte mindru a uitat cum cersea voturi prin sate acum scuipa pe toti .Si copii cunosc ca cind aleji un sef de clasa de echipa candidatul e audiat ,dicutat si apoi decizia .Numai la Filat e altfel, ca el de doi ani sa facut mare domn ,ca are curajul de a propune ,dar sa invite candidatul faco cui terbue.ne rugam din tot sufletulsa avem presedinte ,dar la urmatoarele alejeri o sla alejem pe PLDM cu Filat cind sia vedea plesul fara oglinda.Gimpu ai sustinerea noastra

 • 29.02.2012 20:12
  Niku:

  Nu e cazul sa zicem ca Lupu il sustine pe Ghimpu azi sau pe Filat miine, sau ii critica sau nu stiu ce. Pur si simplu Marian Lupu da dovada de maturitate politica, gindire politica de perspectiva, este un factor de echilibru si incearca sa armonizeze lucrurile. Marian Lupu a fost cel care a cedat cel mai mult pentru ca sa fie posibila depasirea crizei politice si pentru ca AIE sa se mentina. Merita tot respectul nostru !!!

 • 29.02.2012 21:00
  Rosca reloaded:

  Ar fi multe de spus despre cauzele frustrarilor lui Ghimpu, dar idea principala este ca el a ajuns la putere din intamplare, intr-un moment de schimbare de putere la presiunea strazii. Atunci a castigat intamplator niste voturi pentru ca partidul lui a implut un vid - Rosca a dat faliment si electroratul pro-roman nu mai avea alt partid sa-i apere interesele. De acolo marele lider a tot facut numai prostii - si-a dezamagit electoratul si a pierdut masiv din sustinere, fiind presedinte nu a facut nimic constructiv, a ajuns sa fie frana AIE.
  Sa fim onesti - Ghimpu este inca unul dintre dinozaurii care conduce un partid de moda veche. PL-ul este o copie a PPCD-ului: fara lideri, fara idei, fara sustinere, impietrit in cateva sloganuri propagandistice. In jocul de sah cu ceilalti doi aliati Ghimpu a tot facut miscari proaste si acum a pierdut totul. Din pacate se pare ca fiind frustrat de nereusitele lui, este gata sa-i aduca pe comunisti la putere pentru o razbunare impotriva lui Filat.

  Rosca reloaded?

  Sper ca in R. Moldova sa apara un alt partid de dreapta, unul cu mai multa enrgie si cu lideri mai inteligenti care sa ocupe nisa care a picat de pe aiurea in bratele lui Ghimpu.

 • 01.03.2012 09:53
  Igor:

  Te compatimesc, roska reloaded, caci nimic altceva nu v-a ramas voua, celor rataciti, decata a plange in pumn si a rage de succesul altora. Mergete la cusca, jujucilor. A-ti papat mere din artarii de pe Stefan cu kgb-istu vostru? A-ti mirosit basinile tradatorului prin corturi? Acum nu aveti decat sa regretati, ca ati fost trasi pe sfoara ca niste dobitoace. Cautati partid de dreapta? A-ha, am o ideie - Tikaciuc, prietenu de catarama din ultimul timp al lui Roska. Da, sa nu uit - si Voronin, tot cam de dreapta o fu, cand facuse treaba "cu un mujic"...
  Cat priveste atacurile si bataia in PL si Ghimpu, as spune aici vorbele altui lider (care, evident, in viziunea ta, nu exista in PL), Chirtoaca, "cainii latra, caravana trece". Hai, jujuci, schelalaiti, ca de latrat nu prea sunteti in stare...

 • 01.03.2012 10:36
  eugen:

  Lupu merge consegvent cu echipa sa, ei demonstreaza ca au capacitatea de a duce o politica europeana moderna, compromisul si constitutionalitatea sunt principalele metode de a face o politica moderna , actualmente doar PDM demonstreaza o astfel de politica.

23.10.2012

Igor Dodon s-a întîlnit la Moscova cu reprezentanţii instituţiilor mass-media din Federaţia Rusă

23.10.2012

Reforma structurală a învăţământului: între angajamente, oportunităţi şi constrângeri

23.10.2012

Aspecte juridice pentru un jurnalism mai bun, discutate de breaslă

23.10.2012

Forumul investiţional în Dezvoltare Regională, 25-26 octombrie, Purcari

23.10.2012

Întreprinderea de Stat ” Poşta Moldovei” are un nou director