RSS

Trebuie să-și ceară scuze de la toate femeile din Republica Moldova!

08.02.2012 Actual
472
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: infotag.md

Asociaţia „Tinerii pentru Moldova” cere Fundaţiei franceze Scelles să-şi ceară public scuze de la toate femeile din R.Moldova pentru declaraţia lansată recent potrivit căreia „70% dintre femeile din Moldova cu vîrsta cuprinsă între 15-25 de ani s-au prostituat cel puţin o dată în viaţă”.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la agenţia INFOTAG, preşedinta Asociaţiei, Elena Crăciun, a menţionat că afirmaţia în cauză a fost făcută de preşedintele Fundaţiei, Yves Charpenel, fără o argumentare obiectivă şi fără a fi prezentată metodologia după care a fost efectuat studiul.

„Atît timp cît informaţia nu este argumentată, aceasta încalcă libertăţile şi drepturile cetăţenilor R.Moldova şi în special ale tinerilor, sfîdînd nu doar bunul simţ şi imaginea ţării, dar şi legislaţia europeană”, a spus Elena Crăciun.

Potrivit ei, Asociaţia cere preşedintelui interimar şi premierului R.Moldova să solicite Ministerului de Externe să reacţioneze oficial pentru a obţine dezminţiri şi scuze publice privind informaţia difuzată de Fundaţia Scelles.

„De asemenea, cerem şefului Delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, Ambasadei Franţei în Moldova, preşedintelui Consiliului UE, preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să condamne atitudinile iresponsabile, defăimătoare şi discriminatorii ale unor organizaţii din statele membre UE faţă de ţările care tind să adere la această comunitate”, a spus preşedinta Asociaţiei.

Ea a menţionat că în cazul în care în termen de şapte zile Fundaţia Scelles nu va prezenta dovezi clare care confirmă declaraţiile anterioare, Asociaţia „Tinerii pentru Moldova” îşi rezervă dreptul de a ataca în instanţele internaţionale declaraţiile Fundaţiei, pentru a proteja imaginea R.Moldova şi a cetăţenilor ei.

Asociaţia a semnat o scrisoare deschisă pe care a adresat-o oficialilor europeni, precum şi autorităţilor R.Moldova, prin care îi îndeamnă să ia atitudine faţă de declaraţiile Fundaţiei Scelles faţă de femeile din R.Moldova.

INFOTAG precizează: „Tinerii pentru Moldova” este o asociaţie neguvernamentală creată în anul 2007. Scopul Asociaţiei este de a educa tinerii din Moldova în spiritul valorilor naţionale şi internaţionale.

Autor: INFOTAG
0

Comentarii (0)

  09.02.2012

  Cat de activi sunt angajatii moldoveni si cei din regiune?

  09.02.2012

  Mihail ŞLEAHTIŢCHI: În 2011 au fost înregistrate succese în domeniul învățământului profesional

  09.02.2012

  Ministerul Educaţiei informează cu privire la evadarea celor doi copii de la Scoala-internat sanatorială din s. Cineşeuţi, rl. Rezina

  09.02.2012

  Peste 40 de agenți economici își vor promova mărfurile la Bălți, în cadrul a trei târguri expoziționale

  09.02.2012

  Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația locală a devenit o realitate!