RSS

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Tânăra moldoveancă de pe vasul de croazieră a admis că este îndrăgostită de comandant

02.02.2012 Actual
815
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: PRO TV Chişinău

Tânăra dansatoare din R. Moldova care s-a aflat la bordul navei scufundate în Marea Tireniană recunoaşte că este îndrăgostită de comandantul vasului de croazieră.

"Da, este adevărat, eram acolo la invitaţia comandantului. Da, este adevărat, am trăit momente dramatice în acea noapte blestemată. Şi da, sunt îndrăgostită de comandantul Francesco Schettino", a declarat Domnica Cemortan, în vârstă de 25 de ani, care are dublă cetăţenie, moldoveană şi română, informează ziarul italian La Stampa, în ediţia online.

Tânăra a recunoscut sentimentele în faţa anchetatorilor italieni, care au audiat-o în legătură cu locul unde se afla comandantul în momentul în care vasul de croazieră Costa Concordia a lovit stâncile şi s-a scufundat parţial în largul Insulei Giglio (Marea Tireniană), pe 13 ianuarie.

Potrivit unor surse judiciare citate de ziarul La Repubblica, obiecte personale ale tinerei dansatoare au fost găsite în cabina comandantului vasului de croazieră. Procurorii italieni au audiat-o şase ore pe Domnica Cemortan, într-un sediu al Marinei comerciale din localitatea Grosseto. Domnica Cemortan le-a spus procurorilor că se afla pe puntea de comandă, alături de căpitan şi de alţi membri ai echipajului, în momentul în care vasul s-a lovit de stânci. Accesul pe puntea de comandă este permis exclusiv membrilor echipajului autorizaţi în acest sens.

Comandantul Francesco Schettino este căsătorit, are o fiică, iar în acest moment se află în arest la domiciliu, pentru naufragiul soldat cu 17 morţi şi 15 dispăruţi.

Tânăra Domnica Cemortan i-a luat apărarea de la început comandantului navei, italianul Francesco Schettino, criticat dur pentru că se abătuse de la traseu şi pentru că abandonase nava înainte de evacuarea tuturor pasagerilor. "Comandantul este unul dintre cei mai buni ai companiei Costa Crociere. Într-o astfel de situaţie, este mai bine să compătimim o astfel de persoană decât să o acuzăm. Cum poate fi acuzat de incompetenţă când a salvat nu doar nava, ci şi peste 4.000 de persoane?", a spus ea.

După ce nava Costa Concordia a lovit stâncile pentru că naviga prea aproape de Insula Giglio, comandantul a decis să aducă vasul la doar câteva zeci de metri de ţărm, evitând astfel scufundarea totală a acestuia.

Unii martori susţin că tânăra dansatoare era pe punte alături de comandantul Francesco Schettino în momentul în care nava trecerea prin dreptul Insulei Giglio; conform presei, căpitanul a ales traseul cât mai aproape de insulă pentru că de acolo provenea şeful ospătarilor, iar comandantul a vrut să îi facă pe plac acestuia.

Într-un interviu acordat PRO TV Chişinău imediat după accident, Domnica Cemortan a declarat că a împlinit de curând 25 de ani şi fusese angajată pe vasul de croazieră, dar contractul îi expirase, astfel că acum se afla în vacanţă şi îşi sărbătorea aniversarea cu colegii.

Autor: La Stampa
Sursa: mediafax.ro
0

Comentarii (0)

  14.07.2014

  Igor Dodon s-a întîlnit la Moscova cu diaspora moldovenească

  14.07.2014

  Drumurile din raionul Briceni se transformă în șantiere

  14.07.2014

  CONCURS de selectare a participanților la vizită de studiu în voievodatul Lublin, Polonia, cu genericul „Dezvoltarea mediului de afaceri al Regiunii de Dezvoltare Centru în domeniul industriei alimentare şi turismului rural”

  11.07.2014

  Apel de aderare “Încă un pas spre dezvoltarea regională și comunitară”

  11.07.2014

  Valeriu Lazăr este noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie din Moldova