RSS

STUDIU. Bărbaţii divorţaţi, de două ori mai dispuşi să se recăsătorească decât femeile divorţate

02.02.2012 Caleidoscop
167
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: publimedia-shutterstock

Bărbaţii divorţaţi sunt de două ori mai dispuşi să se recăsătorească decât femeile divorţate, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Divorţul reprezintă de obicei o experienţă de viaţă destul de dureroasă şi s-ar putea crede că cei mai mulţi dintre oamenii care au trecut printr-un divorţ par să ezite atunci când vine vorba despre o nouă căsătorie.

Cu toate acestea, bărbaţii sunt de două ori mai dispuşi să treacă peste o astfel despărţire stresantă şi dureroasă. Potrivit studiului britanic, 47% dintre bărbaţii divorţaţi doresc să se căsătorească din nou. În schimb, doar 20% dintre femeile divorţate s-au declarat dispuse să se recăsătorească.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de adulţi, pentru a marca lansarea pe DVD în Marea Britanie a comediei romantice "A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love".

Totodată, potrivit aceluiaşi studiu, 42% dintre bărbaţii divorţaţi care vor să se recăsătorească au declarat că sunt dispuşi să plătească un expert matrimonial care să îi consilieze şi să îi ajute să se pregătească, pentru a se descurca mai bine la viitoarele întâlniri în oraş cu reprezentantele sexului slab. Ei speră astfel să înveţe să se îmbrace mai bine, să îşi pună mai bine în valoare aspectul fizic, să îşi dezvolte aptitudinile conversaţionale şi să înveţe să stăpânească "arta" limbajului corporal.

În schimb, mai puţin de 20% dintre femei s-au declarat dispuse să apeleze la serviciile unui astfel de expert.

Totodată, 31% dintre bărbaţii divorţaţi au declarat că şi-au creat, după divorţ, profiluri pe site-uri matrimoniale, comparativ cu 19% dintre femeile divorţate care au apelat la serviciile unor astfel de site-uri de întâlniri online.

Autor: dailymail.co.uk
Sursa: gandul.info
0

Comentarii (0)

  03.02.2012

  Ce a făcut Agenția de Dezvoltare Regională Nord în luna ianuarie

  03.02.2012

  Compania de colectare a datoriilor ”INCASSO” a obținut Medalia de Argint la ”Marca Comercială a Anului 2011”

  03.02.2012

  41 de mărci comerciale au primit marele premiu, ”Mercuriul de Aur”, în cadrul Concursului ”Marca comercială a anului 2011”

  03.02.2012

  Informaţii actualizate privind regimul de activitate al instituţiilor de învăţămînt

  03.02.2012

  Şcolile din Bălţi vor beneficia de mobilier şcolar nou