RSS

Condițiile Comitetului lui Iurie Roșca

29.01.2012 Actual
334
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: iurierosca.md

Comitetul pentru Apărarea Constituției și Democrației (CACD), care a organizat azi la Chișinău un miting de protest, cere partidelor de la guvernare să renunțe la ideea organizării unui plebiscit constituțional, iar Legislativului – să stabilească data alegerilor parlamentare anticipate.

Acestea sunt câteva condiții descrise în rezoluția mitingului CACD, care îi are printre lideri și pe Iurie Roșca, fostul președinte al PPCD.
 
CACD cere, de asemenea, modificarea legislației electorale astfel încât opoziției să-i revină cinci, iar majorității patru din cei nouă membri ai Comisiei Electorale Centrale, iar Guvernului să-l retragă pe Alexandru Tănase din funcția de judecător al Curții Constituționale. Comitetul mai cere ca Procuratura Generală să investigheze acțiunile de uzurpare a puterii de stat de către exponenții actualei guvernări, iar Companiei publice „Teleradio-Moldova” să „înceteze dezinformarea opiniei publice în legătură cu acțiunile de protest organizate de CACD”.
Autor: HotNews
0

Comentarii (7)

 • 29.01.2012 18:16
  Nic:

  Rosca si Voronin ne au pe toti de prosti. Bine , se duc de la putere AIE, cine vine? Vine sa zicem PCRM si Rosca ce osa faca ei? Intii si intii o sai demisioneze pe toti cei care au fost cu AIE sau au lucrat sub AIE si n-au fost la mitinguri. Mai departe ce va fi , va fi si mai rau nimeni nu va mai ajuta Moldova fiindca ea nu se dezvolta intr-o directie , dar azi e cu rusii maine cu UE, insa asa fluctuatii nule plac nimanui , deci ne vom plinge toti si vom muri in saracie. Vor fi mai bogati Rosca si Voronin.

 • 29.01.2012 19:07
  colombo:

  Cineva ne zdruncină din temelie casa, cineva ,tot mai insistent, ne dezbină şi ne pune pe vrajbă, cineva ne aduce haosul şi anarhia. Acestea toate, pentru acel „cineva” pot fi ca untul pe o felie de pâine puhabă.. Acel cineva stă în umbră , iar noi suntem făptaşii.Ei vor puterea. O spun direct, că vor aduce R.Moldova la normalitate, numai „daţi-ne puterea”! În actuala criză şi sărăcie, ce planează peste noi, totul este posibil. Oamenii aduşi la sărăcie şi neâncredere în ziua de mâne, acum sunt adunaţi într-o gloată care nu trebuie prea mult să gândească. Mulţimea, adunată în stradă nu mai gândeşte, ci o i-au înainte emoţiile...
  Chiar dacă actuala coaliţie de partide, AIE-2, a mai adus un pic de aer liber în societate, evenimentele i-au o întorsătură ne-aşteptată—poporul se teme de libertate, nu prea ştie ce să facă cu ea.

 • 29.01.2012 20:22
  google:

  Rosca, la sa-ne! LA-SA-NE!!!!!

 • 29.01.2012 20:53
  colombo:

  Iată,doamne, unul dintre farisei! Parcă şi acum aud din discursurile “marilor” lideri: “Nu votaţi pentru acei care v-au confiscat pământul şi uneltele de muncă, care v-au curăţat podurile în anii de foamete, care şi-au bătut joc de bisericile noastre. Nu votaţi comuniştii sub orice mască s-ar ascunde. Este o singură posibilitate pentru a îndepărta comunismul din satele şi oraşele noastre, din casele şi sufletele oamenilor – să nu-i votăm! “.

 • 29.01.2012 20:56
  Relu:

  nu mai vrem mutra lui rosca!

 • 30.01.2012 10:27
  eugen:

  ceeace doresc ei sa faca asta sa continue sa uzurpeze puterea, ei comunistii sunt adevaratii uzurpatori de putere, nmici ca cum nu sunt deprinsi cu faza ca nu mai sunt la puetre, uzurpare nu poate fi numita o conducere ce este reprezintata de 3 partide, cine un singur partid din opozitie spune ca 3 partide parklamentare au uzurpat puterea? pai dar atunci ei au forst tirani si au dus o tirabnie dictatoriala timp de 8 ani, deoarece erau daor un singur partid la putere.

 • 30.01.2012 10:51
  Vova:

  eugen = bodrug? Invata-te bre sa scrii, sa gandesti si sa fii om, daca este posibil. Demisia!!!

03.02.2012

Ce a făcut Agenția de Dezvoltare Regională Nord în luna ianuarie

03.02.2012

Compania de colectare a datoriilor ”INCASSO” a obținut Medalia de Argint la ”Marca Comercială a Anului 2011”

03.02.2012

41 de mărci comerciale au primit marele premiu, ”Mercuriul de Aur”, în cadrul Concursului ”Marca comercială a anului 2011”

03.02.2012

Informaţii actualizate privind regimul de activitate al instituţiilor de învăţămînt

03.02.2012

Şcolile din Bălţi vor beneficia de mobilier şcolar nou