RSS

De ce e bine să bem ceai negru?

28.01.2012 Caleidoscop
474
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: descopera.ro

Cercetătorii australieni au descoperit că persoanele care consumă trei ceşti de ceai negru pe zi pot beneficia de o scădere a tensiunii arteriale.

Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume, după apă. De-a lungul timpului au existat studii care au indicat că ceaiul poate stimula apărarea imunitară şi că are capacitatea de a stopa evoluţia şi extinderea celulelor canceroase.

Acum, o nouă cercetare a fost realizată pe un eşantion de 95 de voluntari cu vârste cuprinse între 35 şi 75 de ani. O parte dintre participanţi au fost rugaţi să bea trei ceşti de ceai negru pe zi, iar ceilalţi au consumat o băutură placebo, cu aceeaşi concentraţie de cafeina ca şi ceaiul negru.

După şase luni, cercetătorii au observat că, în comparaţie cu cei ce au primit tratament placebo, persoanele care au băut ceai negru au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale de 2-3 mmHg (milimetri coloană de mercur).

Autorii cred că această scădere a tensiunii arteriale ar putea duce la o diminuare cu 10% a numărului de persoane care suferă de boli de inimă şi hipertensiune.

Profesorul Hodgson, coautor al studiului, a declarat că în ciuda faptului că şi alte studii anterioare indică o legătură între consumul de ceai şi îmbunătăţirea sănătăţii vaselor sangvine, este totuşi nevoie de mai multe cercetări pentru a înţelege modul în care ceaiul poate reduce tensiunea arterială.

Autor: Daily Mail
Sursa: descopera.ro
0

Comentarii (0)

  03.02.2012

  Ce a făcut Agenția de Dezvoltare Regională Nord în luna ianuarie

  03.02.2012

  Compania de colectare a datoriilor ”INCASSO” a obținut Medalia de Argint la ”Marca Comercială a Anului 2011”

  03.02.2012

  41 de mărci comerciale au primit marele premiu, ”Mercuriul de Aur”, în cadrul Concursului ”Marca comercială a anului 2011”

  03.02.2012

  Informaţii actualizate privind regimul de activitate al instituţiilor de învăţămînt

  03.02.2012

  Şcolile din Bălţi vor beneficia de mobilier şcolar nou