RSS

REŢETE DE WEEKEND | Brioşe de cacao cu bezea şi Minisufleuri cu ierburi aromatice şi parmezan

27.01.2012 Caleidoscop
163
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: gustos.ro

Brioşe de cacao cu bezea



Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
(24-28 buc.):
450 g zahar
200g faina
100g cacao
1 lingurita si jumatate de praf de copt
1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
2 oua mari
230ml lapte
110ml ulei vegetal
2 linguri esenta de vanilie
230ml apa fierbinte

Bezea:
8 albusuri de ou
450g zahar
O jumatate lingurita praf tartar
2 lingurite esenta de vanilie



Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 175grade. Puneti forme de briose in doua tavi.

Puneti zaharul, faina, cacao, bicarbonat, praf de copt si sare intr-un mixer si bateti la viteza mica.

Intr-un bol amestecati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Adaugati peste faina si bateti la o viteza medie pentru 3 minute. Adaugati apa fiarta si amestecati usor pana se combina.

Puneti compozitia in formele de briose 3 sferturi. Dati la cuptor pentru 18-20 de minute, testati cu scobitoarea sa iasa curata. Luati din cuptor si lasati sa se raceasca in tava 10 minute. Apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca definitiv.

Bezeaua o pregatiti astfel:

Puneti ouale, zaharul si praful tartar la bain marie si mixati pana zaharul se dizolva si crema este calda, 3-4 minute.

Dati la robot pentru 5-7 minute, crescand viteza treptat. Cand incepe sa luceasca si sa formeze tepi, adaugati esenta de vanilie si mixeaza cateva secunde.

Puneti bezeaua intr-un posh cu cap rotund, larg si decorati briosele. Apoi cu o torta de bucatarie, caramelizati suprafata bezelei avand grija sa nu ardeti foita. Se pot pastra pana la 2 zile intr-o cutie etans.
 


Minisufleuri cu ierburi aromatice şi parmezan


Timp de preparare: 
50 minute (complexitate medie) 

Ingrediente:
• 200 g făină
• 4 linguri de parmezan
• 5 ouă
• 350 ml lapte
• cimbru uscat
• frunze de rozmarin tocate
• sare și piper


Mod de preparare:

Reteța aceasta am făcut-o sâmbătă și vă spun că e ideală pentru o gustare caldă de weekend sau când vă vin musafiri. Sunt pufoase, intens aromate și se fac în doi timpi și trei mișcări :))!

Trebuie doar să aveți grijă să țineți ușa cuptorului închisă tot timpul cât minisufleurile sunt înăuntru.

Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența aluatului trebuie să fie a unei smântâni care curge. La final am adăugat ierburile, sarea și piperul.

În tava de brioșe se toarnă câte un strop de ulei în fiecare locaș.

Eu am pus prea mult ulei în fiecare gaură a tăvii și în cuptor a dat pe dinafară și am umplut casa de fum :))). Deci respectați stropul de ulei menționat mai sus și nu repetați greșeala mea.

Tava cu ulei se pune în cuptorul încins pentru 5 minute, apoi se scoate cu grijă și se toarnă repede aluatul în fiecare locaș al tăvii, încât să urce până la două treimi din înălțimea găurii.

Se pune tava la cuptor și se coc sufleurile cam 20 minute până devin pufoase și rumenite.



La final trebuie să le lăsați în cuptor cu focul stins până aproape se răcește cuptorul, astfel riscul de a se lăsa scade considerabil.

Eu dacă am pus ulei mai mult la început și a dat pe dinafară în timpul coacerii am fost nevoită să le scot din cuptor și astfel că frumusețile mele s-au dezumflat.

Chiar dacă nu și-au păstrat forma sunt absolut delicioase! Am presărat parmezan peste ele și le-am savurat bucățică cu bucățică :)).

Autor: Gustos.ro
Sursa: gustos.ro
0

Comentarii (0)





    27.01.2012

    Consiliului Naţional pentru Participare şi Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor cer intervenţia urgentă a Guvernului pentru a stopa distrugerea patrimoniului naţional

    27.01.2012

    Declaraţia Consiliului Naţional pentru Participare de susţinere a “Poziţiei unor membri ai societăţii civile asupra situaţiei politice din R. Moldova”

    27.01.2012

    „TE CONECTEZI LA VOLUNTARIAT” SEMINAR PENTRU STUDENŢI ACTIVI!

    27.01.2012

    Vă așteptăm la ediţia a XI-a a expoziţiei naționale “Fabricat în Moldova”

    26.01.2012

    Fiecare al doilea tânăr care a absolvit internatul în anul 2011 a pledat pentru o şcoală profesională sau de meserii