Ce a rămas din Titanicul scufundat în urmă cu un secol / GALERIE FOTO
Deşi odată cu trecerea timpului, o mare parte din vasul Titanic, scufundat în urmă cu 100 de ani s-a distrus, există încă părţi din structura vaporului care şi-au păstrat unicitatea şi aspectul opulent. În prezent, relicvele Titanicului, cel mai mare vapor construit la începutul secolului trecut, reprezintă "monumente" pe fundul oceanului.
Deşi în 2012 se împlinesc 100 de ani de la scufundarea lui, tragedia de la 10 aprilie 1912 nu va fi uitată. Încă din 1986, când Robert Ballard a descoperit epava, expediţiile în Oceanul Atlantic au reprezentat un real interes atât pentru producătorii de filme şi istorici, cât şi pentru doctori, profesori şi urmaşii celor care au murit, chiar dacă preţul unei călătorii ajunge la 60.000 de dolari.
Anul 2012 s-ar putea să fie ultimul în care se vor face călătorii către fundul Oceanului Atlantic pentru a vizita relicvele Titanicului. Unul dintre motive este şi lipsa mijloacelor de transport, în lume existând doar 6 submarine capabile să suporte presiunea apei la acea adâncime.
O astfel de călătorie începe cu o zi dedicată istoriei Titanicului:. A doua zi dimineaţă se porneşte spre fundul oceanului, timp de două ore. Apoi, călătorii pot observa cele două părţi rămase din Titanic, dar şi alte bucăţi dezmembrate, timp de 4-8 ore.
Chiar dacă tâmplăria şi obiectele din materiale textile au fost distruse apă, pereţii de metal şi obiectele din bronz şi-au păstrat o parte din caracteristici, iar designul camerelor spune încă multe despre acea perioadă, fiind decorate cu obiecte de porţelan, sticle, veselă şi chiar valize şi pantofi.
-
Video Line
-
Vorbesc româneşte, sunt român
03.05.2014 -
Inaugurarea patinoarului de la Bălți
31.01.2014 -
Filarmonica de Stat Iași cântă la Bălți
18.01.2014
-
-
-
AȘTEPTĂRILE AUTORITĂȚILOR LOCALE ȘI ANGAJAMENTELE GUVERNANȚILOR
02.07.2022 -
Consiliul Europei: „Salarizarea în APL din R.Moldova și măsurile concrete de descentralizare financiară rămân provocări majore!”
02.07.2022 -
Directorul executiv al CALM Viorel Furdui a prezentat în cadrul CALRE raportul realizat în rezultatul monitorizării aplicării Cartei Europene în Cehia!
02.07.2022 -
Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, lansat la Edineț și Soroca
01.07.2022 -
Opinia CALM privind acțiunea oficiului Cancelariei de Stat de a anula Decizia CMC în domeniul stabilirii tarifelor în transport municipal: autonomia locală și descentralizarea sunt principii constituționale fundamentale și trebuie respectate!
29.06.2022
-
Comentarii 1
este uimitor felul in care,titanic cea mai mare epava de acum 100 de ani sa dispara intr-un asa fel...oricum titanic este si o poveste de dragoste!!