Sursa imagine: Eduard Bâzgu

Capul lui Focşa vrem!

Şi tot legat de cazul Focşa: sunt foarte curios, oare ce se întâmplă în capul vostru, stimaţi cititori ai acestui blog, atunci când aţi urmărit, mai mult ca sigur cu maxilarul pe jos, cum madam Buliga susţinea că nu ar trebui să luptăm cu miniştrii moldoveni. Evident, îi lua apărarea colegului Focşa.

Aşadar, ministrul Buliga ne spune că sunt multe lucruri de făcut în ţară şi să nu luptăm cu miniştrii. Apropo, nu ştiu ce înseamnă în concepţia doamnei respective “lupta cu miniştrii”, nu de alta, dar limba ei română are mari carenţe logice şi nu prea pricep ce are în vedere. Şi totuşi este clar un lucru, faptul că dânsa arde de nerăbdare să locuiască într-o ţară în care nu ar exista “triucuri”. Mişto! Dacă este de acord să plece, vă jur, îi plătesc chiar eu biletul spre Coreea de Nord. Fiţi sigură, doamnă, acolo poporul nu luptă cu miniştrii, orice o fi însemnând asta!

Aşadar, dragi cititori ai blogului, ce simţiţi când nişte politicieni vă scuipă în faţă? Auziţi vuietul urii care se naşte în sufletul vostru amărât? Mai doriţi să-l votaţi pe domnul nostru Vlad Filat când nici în bască nu-l doare în legătură cu “fapta ministrului Focşa”. Este de-a dreptul revoltător să-i auzi vorbind pe toţi cei care s-au adunat să-l apere pe mititelul Focşa. Este şocant să realizezi pe cine au găsit să arunce vina domnii politicieni… pe presă! Adică jurnaliştii i-o fi turnat în pahar, jurnaliştii l-o fi adus pe Focşa la poliţie, numai jurnaliştii sunt de vină. Acum înţelege sărmanul Filat câtă dreptate avea săracul Voronin, nefericitul Muruianu când loveau, fie cu vorba, fie cu bâta miliţienească în ziarişti, câinii aceştia turbaţi. Nu mult le-a trebuit - ăstora de la AIE - să se pună în locul comuniştilor!

Domnul primar Chirtoacă se întreabă dacă ar putea fi următorul prins cu gradele în alcooltest? Întrebare legitimă din moment ce înainte de a conduce, recunoaşte dânsul, mai bea câte o bere, dar în limitele gradelor admise de lege. Ei bine, domn’ primar, mai spuneţi-le acest lucru şoferilor care au băut “doar o bere” şi au omorât oameni pe şoselele patriei.

Cu siguranţă, prin exemplu dumneavoastră aţi convins mulţi alţi şoferi să nu consume nimic tare înainte de a urca la volan. În ceea ce-i priveşte pe moldovenii care au pierdut oameni dragi ucişi de conducători auto care nu băuseră decât “o bere, două” nu mai zic nimic… Cuvintele sunt de prisos aici.

Mai ţineţi minte topul ruşinos al beţivanilor planetei? Ştiţi topul în care noi, moldovenii, eram în fruntea tuturor la consumul de alcool? Vă aduceţi aminte cum au sărit de fund în sus toţi politicienii, că Organizaţia Mondială a Sănătăţii minte, că e o exagerare. Ei bine, nu este! Din păcate nimeni nu face alt top, al minciunii şi ipocriziei politice. Şi aici am fi primii. Sunt dezamăgit.

Dezamăgit e puţin spus, sunt atât de sictirit de plevuşca politică ce ne conduce, încât nu mai votez, nu-i mai susţin pe niciunul. Dimpotrivă, le urez sănătate pierdută prin închisorile naţiunii după ce va reveni Voronin la putere. Oh, cât de tare îl vreau în aceste momente pe bătrânul dictator în fruntea Moldovioarei! Dacă s-ar mai face o revoluţie twitter acum, jur că aş veni în faţa Parlamentului fumegând. Eu şi vreo câţiva prieteni de-ai mei. Am ţine o singură pancartă pe care ar scrie cu litere de o şchioapă: “CAPUL LUI FOCŞA VREM!”

Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
10.01.2012 Opinii
7377
0

Comentarii 2

 • leonid garcea:

  Un lucrur ramine neclar in tot acest scandal si anume faptul cum a ajuns Publika la fata locului..nu cred ca se aflau fix in momentul acela la fata locului. Pare a fi o inscenare, sunt convins ca sa fi fost un oarecare alt ministru, ca exmplu pldmist nu va avea nimeni sa stie despre acest caz.

  10.01.2012 10:07
 • mihai@td:

  Nimic curios in privinta faptului ca erau reporterii de la "Publica" acolo,doar ceva timp in urma fusese prins in stare de ebrietate la volan,pe strazile Chisinaului, consilierul acestui ministru- un lucru bun de reflectat in mass-media.

  10.01.2012 22:05

  • Au fost semnate actele de transmitere ce atestă costul investițional al serviciilor și bunurilor achiziționate în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț, finanțat de UE

   27.01.2023
  • 6 milioane locuri de muncă ar putea să dispară pe parcursul următorilor ani. ,,Dezvoltarea capacităților sectorului serviciilor de consultanță în afaceri va facilita tranziția justă către economii și societăți circulare durabile”

   26.01.2023
  • În nordul țării încep activitățile pentru implementarea unui proiect de aprovizionare cu apă și sanitație susținut de Banca Mondială

   20.01.2023
  • Prioritățile în domeniul dezvoltării regionale pentru perioada 2023-2025

   19.01.2023
  • Ziua culturii în România și Republica Moldova: duplex de politici culturale

   14.01.2023