RSS

Vladimir Putin povesteşte cum a fost botezat în secret în timpul lui Stalin

08.01.2012 Caleidoscop
427
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: premier.gov.ru

Premierul rus Vladimir Putin a asistat la slujba oficiată cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, sâmbătă, la Sankt-Petersburg, dezvăluind cu această ocazie că el a fost botezat în secret în timpul lui Stalin.

Putin şi preşedintele Dmitri Medvedev au asistat separat la slujbele oficiate în noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Televiziunea l-a arătat pe Putin în primul rând al credincioşilor care au asistat la slujba de la miezul nopţii la catedrala din Sankt-Petersburg (nord-vest).

La ieşire, premierul rus le-a mărturisit jurnaliştilor: "Această catedrală este specială pentru mine, deoarece aici am fost botezat". Declaraţiile sale au fost publicate ulterior pe site-ul său de Internet.

Însoţită de un vecin, mama sa l-a dus în secret pentru a-l boteza, temându-se că tatăl lui, înscris în Partidul Comunist şi oficial ateu, se va opune, a povestit el. Putin s-a născut în 1952, cu un an înainte de moartea lui Stalin.

"Tatăl meu era membru al PC şi era o persoană strictă şi consecventă. (M-au botezat) în secret, sau cel puţin aşa au crezut", a explicat Putin, într-una dintre rarele sale declaraţii despre viaţa sa privată şi de familie.

Funeraliile mamei sale şi ale tatălui său au avut loc în aceeaşi catedrală, a explicat el.

Putin, fost agent KGB (serviciile secrete sovietice care erau, de asemenea, departe de orice cult religios), a vorbit deschis despre credinţa sa de când a intrat în politică şi s-a întâlnit adeseori cu demnitari ortodocşi.

În mesajul său de Crăciun difuzat sâmbătă, Putin a cerut Bisercii "să continue o cooperare constructivă cu statul şi instituţiile publice", inclusiv "luptând împotriva extremismului".

Preşedintele Medvedev şi soţia sa Svetlana au asistat la slujba de Crăciun în catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova, oficiată de patriarhul rus Kiril.

Autor: mediafax.ro
0

Comentarii (1)

  • 08.01.2012 13:41
    O descoperire:

    Ceva care ne-ar putea ajuta să scăpăm de cel prezent în acest articol
    http://blogulluivalentyn.blogspot.com/

10.01.2012

Tineri activi, informaţi şi sănătoşi

10.01.2012

Cursuri noi la Şcoala Manierelor Elegante "ABeZe"

09.01.2012

Doritorii de a susţine examene de absolvire în regim extern pot depune, începînd de astăzi, cererile de participare

09.01.2012

CCI invită întreprinzătorii să participe cu stand colectiv la expoziția „Prodexpo”, 13-17 februarie 2012, Moscova,

09.01.2012

Ministerul Educaţiei a aprobat noile formulare-tip ale dosarelor personale pentru elevi