Sursa imagine: moldpres.md

Legislativul a încheiat sesiunea de toamnă - iarnă

Parlamentul şi-a încheiat miercuri, 28 decembrie, sesiunea de toamnă-iarnă. Liderii fracţiunilor au citit rapoarte de totalizare a activităţii, informează MOLDPRES.

Timp de peste jumătate de oră liderii fracţiunilor din Legislativ au făcut bilanţul activităţii pe parcursul sesiunii, dar şi a anului politic 2011.

Primul la microfon a ieşit liderul comuniştilor Vladimir Voronin, care a criticat guvernarea. "Ţăranii au fost lipsiţi de ultimele subsidii, şcolile se închid, iar în ţară este sărăcie", a spus Voronin.

Liderul fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, a ţinut un discurs în care a trecut în revistă realizările Legislativului şi a chemat opoziţia să nu dezbine societatea, instigînd la ură. "Temperaţi-vă ambiţiile revanşarde, abordaţi constructiv toate procesele politice, inclusiv alegerea preşedintelui şi coborîţi de pe baricade. Cele mai importante realizări sînt în faţa noastră: liberalizarea economiei, reforma organelor de drept, combaterea corupţiei, însă dacă nu vom munci riscăm să pierdem creditul de încredere al cetăţenilor şi al partenerilor externi", a menţionat Streleţ.

Liderul fracţiunii liberalilor, Ion Hadîrcă, a spus că alegerile prezidenţiale şi buletinul gol au demonstrat că există şi scenarii obscure în sînul AIE însă toate sarcinile puse au fost îndeplinite de Legislativ.

Preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov a spus că cea mai mare realizare obţinută în anul 2012 a fost "libertatea". "În anul curent am avut parte de un dezmăţ al libertăţii şi democraţiei. Pînă recent era libertate de grup, cînd fracţiunile votau, nu votau ori arătau buletinele de vot. Acum am avut şi un caz de libertate individuală, cînd un deputat nu şi-a arătat buletinul de vot în timpul scrutinului prezidenţial. Cert este că aşa cum a lucrat Parlamentul în ultimele două săptămîni nu a lucrat niciun alt parlament de pe glob", a afirmat Diacov.

Autor: moldpres.md
28.12.2011 Actual
1042
0

Comentarii 1

 • Ghimpler:

  Taaaaaare s-au mai trudit dobitocii!

  28.12.2011 15:24

  • Va fi inaugurat un complex educațional - sportiv de care vor beneficia locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru

   24.06.2016
  • ”VOCEA APL”: O BOMBA CU CEAS” TICĂIE ÎN LOCALITĂȚILE DIN REPUBLICA MOLDOVA! CALM AVERTIZEAZĂ CĂ LIPSA DE MĂSURI ȘI REFORME URGENTE RISCĂ SĂ ARUNCE ÎN AER TOT SISTEMUL APL!

   24.06.2016
  • Trăiește o experiență frumoasă, participând în expediția de vară pe râul Răut!

   24.06.2016
  • Читайте в завтрашнем номере Официального монитора

   23.06.2016
  • Hai să vizionezi un film bun împreună cu Rețeaua Tinerilor Ecologiști!

   23.06.2016