RSS

Cea mai scumpă cafea din Europa se face din excremente

17.12.2011 Actual
771
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: hotnews.md

În piaţa Picadilly Circus, din centrul Londrei, s-a deschis cafeneaua DSTRKT, unde se vinde cel mai scump tip de cafea din Europa - Kopi Luwak. Preţul unei mici ceşti este 110 de dolari, ceea ce este de 35 de ori mai scump decât o cafea obişnuită, transmite Itar-Tass.

Acest tip de cafea este importat din Indonezia, iar preţul înalt este urmarea unui proces neobişnuit de obţinere a boabelor. 

Boabele de cafea Kopi Luwak se obţin din... excrementele unui animal mic, care trăieşte în pădurile Asiei de Sud-Est. Animalul se numeşte Paradoxurus hermaphroditus sau Musang, din familia Viverridae. 

Musangul se aseamănă cu o pisică. Lui îi plac boabele de cafea, însă, organismul lui nu le poate digera complet. Localnicii au făcut din preferinţele exotice ale o europenilor o posibilitate de câştig şi cutreieră pădurile pentru a găsi în excrementele Paradoxurus hermaphroditus boabele de cafea semidigerate. Specialiştii spun că sucul gastric al animalului exotic conferă boabelor de cafea o aromă specială. 

DSTRKT importă cafeaua dintr-o regiune a insulei Sumatra din Indonezia, unde producţia totală de cafea Kopi Luwak abia atinge... 1 kilogram. Pentru o ceaşcă de cafea se folosesc doar 7 grame de boabe Kopi Luwak.

Cafenele cu acest tip de cafea sunt destul de rare, cel mai apropiat de Londra, concurent al DSTRKT, este cafeneaua din hotelul Ritz, din Paris. 

Autor: HotNews.md
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)

  23.10.2012

  Igor Dodon s-a întîlnit la Moscova cu reprezentanţii instituţiilor mass-media din Federaţia Rusă

  23.10.2012

  Reforma structurală a învăţământului: între angajamente, oportunităţi şi constrângeri

  23.10.2012

  Aspecte juridice pentru un jurnalism mai bun, discutate de breaslă

  23.10.2012

  Forumul investiţional în Dezvoltare Regională, 25-26 octombrie, Purcari

  23.10.2012

  Întreprinderea de Stat ” Poşta Moldovei” are un nou director