RSS

Breasla jurnalistică din Moldova protestează

09.12.2011 Media
676
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: publika.md

Organizaţiile neguvernamentale de media protestează în legătură cu agresarea, la 7 decembrie a.c., a echipei postului de televiziune Publika TV în oraşul Călăraşi, în timpul realizării unui reportaj despre un scandal bisericesc din localitate.

Jurnaliştii de la Publika TV realizau un reportaj la biserica „Sfânta Treime” din Călăraşi despre cearta dintre un grup de enoriaşi cu reprezentanţii Mitropoliei Moldovei. Vădit deranjată de faptul că era filmată, dar şi de întrebările adresate, persoana despre care se presupune că ar fi fost avocatul Mitropoliei Moldovei, a bruscat reporterul şi cameramanul de la „Publika” TV, iar apoi l-a îmbrâncit pe jurnalist. Cu toate că incidentul s-a produs într-un loc public, în prezenţa câtorva poliţişti, aceştia nu au intervenit în nici un fel în momentul în care jurnaliştii erau agresaţi, descriu cazul semnatarii unei declaraţii de presă.

Organizaţiile de media, care au semnat declaraţia, consideră acest caz intolerabil într-o societate democratică şi cer instituţiilor de drept abilitate să investigheze cazul în mod obiectiv şi transparent şi să sancţioneze persoana vinovată de intimidarea echipei de jurnalişti. „Cerem Ministerului Afacerilor Interne să desfăşoare o anchetă de serviciu cu privire la comportamentul poliţiştilor prezenţi la faţa locului”, se arată în declaraţia citată de Agenţia Monitor Media.


Declaraţia a fost semnată de: Centrul pentru Jurnalism Independent; Asociaţia Presei Independente; Asociaţia Presei Electronice; Comitetul pentru Libertatea Presei; Centrul de Investigaţii Jurnalistice; Centrul Acces-Info şi Uniunea Jurnaliştilor din Moldova.


Echipă Publika TV agresată de avocatul Mitropoliei Moldovei

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (1)

  • 09.12.2011 11:48
    antimedia:

    ia te uită bre ce solidari mai sint jurnaliștii intre ei. Sint cei mai solidari lucratori ai societatii. daca cineva a patit ceva toti țipă în unison in aparare. Ceea ce nu fac lucratorii din alte sfere.
    Lasati-o mai moale jurnaliștilor. uneori umflati balonul prea tare. Uneori tre sa fiti si voi mai educati.

17.09.2014

INVITAȚIE PENTRU MASS-MEDIA: CONFERINȚA DE PRESĂ CU DENUMIREA „ALĂTURĂ-TE CAMPANIEI DE SALVARE A RÎULUI BÎC ÎN TOAMNA ANULUI 2014"

17.09.2014

Reprezentanții APL din raionul Florești au fost instruiți în cadrul campaniei CALM de informare și de discuții în rindul Autorităților Locale privind Acordul de Asociere la Uniunea Europeană!

17.09.2014

DECLARAŢIA COMITETULUI EXECUTIV AL PSRM

17.09.2014

25 mii de locuitori vor avea acces confortabil la drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca R3 şi R34

17.09.2014

Moldova și Turcia inițiază negocieri privind conversiunea permiselor de conducere