RSS

EURO CADE | Moody's ar putea retrograda 87 de bănci europene

29.11.2011 Actual
271
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: telegraph.co.uk

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat marţi că are în vedere revizuirea ratingurilor pentru datoriile a 87 de bănci din 15 state europene, pentru a reflecta posibila retragere a sprijinului guvernamental, transmite Bloomberg.

Toate ratingurile subordonate, subordonate junior şi Tier 3 a 87 de bănci europene din ţări unde datoria subordonată presupune sprijin guvernamental au fost plasate sub evaluare pentru o posibilă retrogradare, se arată într-un comunicat al agenţiei de rating. Potrivit Moody's, ratingul datoriilor subordonate ar putea fi redus cu două trepte, iar restul cu o treaptă.

'Moody's crede că sprijinul sistemic pentru datoriile subordonate în Europa a devenit mai impredictibil, ca urmare a unei combinaţii dintre modificările politice şi constrângerile financiare', se arată în raportul agenţiei.

De asemenea, agenţia precizează că riscurile la adresa ratingurilor pentru datoriile subordonate ar putea să se extindă dincolo de graniţele Uniunii Europene, de acea revizuirea va viza şi pieţele din Norvegia şi Elveţia, care au legături strânse cu UE.

Naţiunile cele mai afectate de această revizuire sunt Spania (21 de bănci), Italia (17 bănci), Austria (nouă bănci), Franţa (şapte bănci), Olanda (şase), Norvegia (cinci) şi Suedia (patru bănci).

Primul director BERD: Euro va dispărea până pe 25 decembrie.

Autor: Agerpres
Sursa: agerpres.ro
0

Comentarii (0)

  13.12.2011

  La Taraclia, Căuşeni: o altă premieră regională a filmului documentar, produs la Geneva, „Locul copilului este în şcoală, iar munca lui e cartea”

  13.12.2011

  Beneficiile Republicii Moldova în urma implementării Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD)

  13.12.2011

  Conferință cu participare internațională pe problemele tuberculozei multirezistente la Chișinău

  13.12.2011

  În 2012 CCI preconizează să organizeze o misiune economică în Mexic

  13.12.2011

  Migraţia forţei de muncă din RM: implicaţii asupra sistemului de asigurări sociale pe termen mediu şi lung