RSS

Acord moldo-român în domeniul audiovizualului

24.11.2011 Media
378
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: Captura trm.md

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din R. Moldova şi Consiliul Naţional al Audiovizualului  (CNA) din România au semnat, marţi, 23 noiembrie, un Acord de cooperare în domeniul audiovizualului, transmite Agenţia Monitor Media. 

Documentul a fost semnat de către Marian Pocaznoi, preşedintele CCA, şi Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Acordul semnat va încuraja şi consolida cooperarea dintre CCA şi CNA, va contribui la implementarea eficientă a sistemului de reglementare în domeniul audiovizualului şi la realizarea unor atribuţii definite de lege ce  necesită schimburi de experienţă şi de informaţii.

CNA şi CCA se vor informa reciproc în cazurile în care se reclamă posibile încălcări ale prevederilor legale de către radiodifuzori licenţiaţi pe teritoriul Moldovei şi, respectiv, al României.

În România, potrivit lui Popescu, au fost licenţiate peste 30 de posturi de radio şi TV care au inclus în aria de difuzare şi Republica Moldova. Totodată, şase canale moldoveneşti sunt recepţionate în România. 

Cele două instituţii vor colabora în domeniul implementării noilor reglementări, cum ar fi cele privind trecerea de la emisia analogică la cea digitală. 

Acordul în domeniul audiovizualului dintre CCA şi CNA este semnat pe o perioadă nedefinită. El poate fi denunţat la propunerea unei dintre cele două părţi. 

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (0)

  16.12.2011

  Creațiile ”Mîinilor dibace” ale elevilor din școli profesionale, prezentate în cadrul unei expoziții republicane

  16.12.2011

  Loretta Handrabura: Studenţii care lucrează pînă seara tîrziu şi pe timp de noapte nu ar trebui să aibă restricţii la intrarea în cămin după ora de închidere

  16.12.2011

  Tatiana Potîng: Minorităţile etnice doresc să înveţe limba română. Vom crea condiţii favorabile pentru integrarea lingvistică a elevilor alolinvi.

  16.12.2011

  Investiţiile Germane – factor de dezvoltare a regiunii CEFTA

  16.12.2011

  Brazi vii în chirie – o premieră pentru Moldova