RSS

Cum Gâsca i-a jucat festa lui Andrei Safonov

21.11.2011 Actual
271
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: jurnal.md

Comisia electorală centrală din Transistria a refuzat să-l înregistreze pe jurnalistul şi politologul Andrei Safonov din Tighina în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al regiunii, transmite Agenţia Monitor Media. 

Andrei Safonov încearcă să candideze la funcţia de preşedinte al rmn pentru a treia oară. 

Sâmbătă, ultima zi de înregistrare a candidaţilor, comisia electorală de la Tiraspol şi-a motivat refuzul prin faptul că Safonov nu a însumat 2% din numărul total al electoratului, necesar pentru înregistrare. Safonov a prezentat 9592 de semnături în susţinerea sa, dintre care au fost recunoscute valabile 7787. 

Comisia susţine că 806 de semnături sunt nevalabile deoarece că în loc de „Gâsca” în liste era indicat „Ghisca”, aceasta fiind o localitate din componenţa Tighinei (Bender). 

Reprezentantul lui Andrei Safonov, Iurii Tazov, a spus că decizia comisiei va fi atacată în instanţă. 

„Stafful lui Safonov nu poartă nici o vină, deoarece în paşapoartele cetăţenilor din suburbie este indicată viza de reşedinţă „Ghisca”, a explicat Tazov, citat de Olvia-pres. 

„Alegerile prezidenţiale” vor avea loc în Transnistria la 11 decembrie. Cinci candidaţi s-au înregistrat pentru „cursa prezidenţială”. 

Agenţia Monitor Media aminteşte că şi în campania „prezidenţială” din 2006 Andrei Safonov a avut acelaşi ghinion. Lui Andrei Safonov i-a fost refuzată de două ori înregistrarea ca în final să fie aprobat. 

Andrei Safonov este unul dintre fondatorii ziarului transnistrean „Novaya gazeta” din Bender/Tighina (fondat în 1998), una din puţinele publicaţii care au fost neafiliate regimului de la Tiraspol, ce şi-a suspendat însă apariţia la sfârşitul anului 2010. Safonov are 48 de ani şi este cunoscut ca unul dintre cei mai activi membri al „Interdvijenie” (Interfront), mişcare care pleda, în anii‘90, pentru păstrarea uniunii sovietice. Safonov este unul dintre întemeietorii agenţiei „Olvia press”, portavoce a autorităţilor de la Tiraspol.

Autor: Monitor Media
Sursa: hotnews.md
0

Comentarii (1)

  • 21.11.2011 12:58
    sarafanov:

    „EU sint prosto Andreika Sarafanov, pardon Safonov. Eu vreu sî șiu prezidentu PăMăăR!”

    Caraghioasă candidatură. a la prednistrovie.

23.11.2011

WORKSHOP “EEN – Parteneriate si Oportunităţi”

23.11.2011

Nanotehnologii pentru construcții, automobile, industria ușoară etc

23.11.2011

Consiliul Naţional pentru Participare a desfăşurat recent dezbatere publică

22.11.2011

Lansare de proiect în Regiunea Nord | „Aprovizionarea cu servicii de apă și canalizare a locuitorilor satului Duruitoarea Veche, comuna Costești, raionul Rîșcani”

22.11.2011

Cea mai tare competitie inginereasca e in curs de desfasurare!