RSS

Stare de alertă în întreaga lume. Ce se va întâmpla pe 11/11/2011, la ora 11:11? | VIDEO

10.11.2011 Actual
511
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: youtube.com

Numerologii din lumea întreagă au intrat în stare de alertă, odată cu apropierea zilei de vineri, cu 49 de minute înainte de ora prânzului - 11.11 din 11/11/2011, o aliniere rară a acestor numere, care, pentru adepţii ştiinţelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobişnuite.

În timp ce pentru cei mai mulţi oameni această concordanţă a cifrelor ceasului şi calendarului, care se produce o dată pe secol, va trece neobservată, numerologii şi alţi specialişti în ezoterism caută în acest eveniment existenţa unor semne deosebite.

Unii evocă începutul unei noi epoci umaniste, al unei noi armonii în lume, deschiderea unei porţi spre o altă dimensiune sau chiar "o bulversare a conştiinţei".

Mii de adepţi intenţionează să se întâlnească în această zi pentru a lua parte la diverse ceremonii sau dansuri. Mai multe pagini consacrate acestei date şi-au făcut deja apariţia pe Facebook.

Organizaţia spaniolă pentru nevăzători Once va organiza o loterie specială al cărei premiu va fi de 11 milioane de euro.

Clarvăzătorii şi cei mai cunoscuţi "preoţi" ai paranormalului salută importanţa "sincronicităţii" din 11/11/11, precum israelianul Uri Geller, americanca Solara, "expertă în numerologie" şi autoare a unei cărţi despre semnificaţia numărului 11, sau fanii "Spinal Tap".

Este vorba de un film din 1984, ce descrie un grup de hard rock, inspirat din fapte reale sau imaginare, în care numărul 11 primeşte o semnificaţie specială.

"Faptul de a avea un triplu număr-cheie în calendar are cu siguranţă o anumită semnificaţie", a declarat Solara. "Prevăd o schimbare majoră în conştiinţa planetei şi evenimentul coincide cu această dată", a adăugat acest medium.

Solara, care locuieşte în Peru, a păstrat secretul asupra proiectelor ei pentru data de 11 noiembrie 2011, dezvăluind doar faptul că grupuri de oameni din peste 50 de ţări vor marca acest eveniment, stând pe jos, în tăcere, şi meditând.

Numerologii atribuie numărului 11 puteri paranormale, care oferă un canal de comunicare cu subconştientul. Pentru alţii, precum Solara, 11 reprezintă dualitatea dintre bine şi rău în lume.

Internetul a fost invadat şi el de bloggeri care insistă asupra caracterului mistic al acestui număr, asociat în mod regulat cu catastrofe, potrivit acestora, precum atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii.

Unii dintre ei insistă asupra faptului că cele două turnuri gemene de la World Trade Center din New York aminteau prin forma lor de cifra 11. În plus, primul avion de pasageri care a lovit turnurile a avut cifra 11 ca număr al zborului.

Alţii citează profeţia Sfântului Malachia, care, în secolul al XI-lea, prevedea că vor exista 112 papi înainte de producerea apocalipsei biblice. Benedict al XVI-lea este cel de-al 111-lea papă din istorie.

Data de 11 este încărcată de conotaţii istorice. Armistiţiul din Primul Război Mondial a fost semnat la ora 11.00 dimineaţa, pe 11 noiembrie 1918.

"Există o sincronicitate interesantă în faptul că numeroase evenimente sunt asociate cu numărul 11", a declarat Ellie Crystal, autoarea unui blog pe care se prezintă ca "o exploratoare a lumii metafizice".

Pentru John Hoopes, profesor de analiză critică la Universitatea din Kansas, toate aceste teorii pseudo-ştiinţifice reprezintă exemplul perfect pentru "metoda de confirmare a unei ipoteze". Este vorba de tendinţa de a privilegia acele informaţii care confirmă idei preconcepute, fără a ţine cont de cele care le dezmint, a explicat profesorul american.


 

Autor: Mediafax
Sursa: mediafax.ro
0

Comentarii (0)  11.11.2011

  Atelier de lucru | Proiecte care vor fi finanţate în cadrul Programului UE 12

  11.11.2011

  PROFESIA DE BIBLIOTECAR ÎNTRE VOCAŢIE ŞI PRESTIGIU

  11.11.2011

  Filmul unei zile pe Pământ 11.11.11: Episodul despre Republica Moldova axat pe o iniţiativă de promovare a energiei renovabile la Sipoteni, Călăraşi

  10.11.2011

  Esența unui studiu de fezabilitate, tema unui Cluster Club la ADR Nord

  10.11.2011

  Misiune în domeniul sănătăţii mintale a OMS în Moldova