Sursa imagine: infomedia.md

Delegaţia UE în Moldova nu dorește un ”dialog împotriva României”

Delegaţia Uniunii Europene în Moldova este dispusă să poarte dialog cu partidele din republică, dar fără „declaraţii antiromâneşti şi împotriva romilor”. Despre aceasta se menţionează în declaraţia Delegaţiei referitor la întîlnirea de miercuri cu conducerea Partidului Social Democrat, al cărui comunicat despre rezultatele întrevederii „nu reflectă corect conţinutul discuţiilor”.

„Nu există nici o legătură între migraţia presupusă a romilor şi dialogul cu succes dintre UE şi RM privind liberalizarea regimului de vize”, se arată în declaraţie.

Delegaţia nu vede „nici un pericol pentru ordinea publică din cauza migrării oamenilor din România în Moldova”, mai ales că „formatul potrivit pentru astfel de aspecte este dialogul bilateral dintre Republica Moldova şi România”.

În document se menţionează că „includerea romilor în societate este o chestiune prioritară pentru Uniunea Europeană atît la nivel intern, cît şi în dialogul cu ţările partenere”.

Autor: Infotag
Sursa: infotag.md
07.11.2011 Europa
3974
0

Comentarii 0


   • Marcel Spatari pleacă din funcție! Cine va fi noul ministru?

    30.12.2022
   • Bilanțul anului 2022: investiții în valoare de 215 mln lei valorificate de ADR Centru pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională

    30.12.2022
   • Proprietarii terenurilor afectate de construcția apeductului magistral Chişinău-Străşeni-Călăraşi vor fi despăgubiți

    28.12.2022
   • 27 martie 2023 – termenul de depunere a cererilor de finanțare pentru notele conceptuale selectate în cadrul Concursului proiectelor de dezvoltare urbană

    22.12.2022
   • La Bălți au fost finalizate lucrările de reparație a străzii Petru Zadnipru și a unor căi de acces

    21.12.2022