RSS

Ai grijă ce vorbești pe Facebook și Twitter! Agenții CIA stau la pândă

05.11.2011 Actual
212
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: faqs.org

Intr-un parc industrial anonim din Virginia, intr-o cladire fara insemne, Agentia Centrala de Informatii (CIA) urmareste retelele de socializare Twitter si Facebook, intr-un efort concentrat de a detecta dusmanii Americii.

La Centrul Open Source al agentiei, o echipa de agenti supranumiti "bibliotecarii razbunatori" urmareste aceste doua surse, dar si ziarele, canalele Tv, statiile locale de radio si chat-urile online, scrie The Telegraph.

Analistii aduna informatii din toate aceste surse, fie ele scrise in araba, chineza sau alta limba. Aceste informatii sunt apoi puse in legatura cu informatiile din ziarul local sau o convorbire telefonica interceptat clandestin, pentru a intocmi un raport ce ajunge pana la Casa Alba.

Aceste rapoarte constituie informatii in timp real cu privire la atmosfera ce domneste intr-o regiune, sau previziuni cu privire la evolutii, cum ar fi revolutiile din lumea araba. "Bibliotecarii razbunatori" au prevazut, spre exemplu, revolutia din Egipt, fara a putea insa sa precizeze cand se va declansa, a explicat directorul centrului, Doug Naquin.

Centrul prevazuse "ca media sociala din locuri precum Egipt ar putea schimba situatia si deveni o amenintare la adresa regimului", a spus acesta, intr-un interviu acordat recent AP, acesta fiind prima vizita a unui jurnalist aprobata vreodata.

Cei mai de succes analisti, a detaliat Naquin, sunt cei similari eroinei din seria "Fata cu dragonul tatuat", un hacker nonconformist, ciudat, care "stie sa gaseasca chestii de existenta carora ceilalti nici macar nu stiu". Cei care stiu mai multe limbi straine sunt cei mai cautati.

Autor: Ana Ilie
Sursa: ziare.com
0

Comentarii (0)  05.11.2011

  Calitatea lucrărilor la drumului M-14 prin or. Edineț, obiect de discuție în cadrul unei ședințe la Primăria Edineț

  04.11.2011

  DECLARATIE PENTRU PRESA: Misiunea Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului Navi Pillay în Republica Moldova

  04.11.2011

  INVITAŢIE MEDIA: 7 noiembrie 2011 – Asociaţia Obştească “Soarta” organizează deschiderea Centrului pentru Vârstnici „Max Borceag”

  03.11.2011

  Directorul ADR Nord, Ion Bodrug: Președintele raionului Edineț „sprijină”, în acest mod, un important proiect din Regiunea de Dezvoltare Nord

  03.11.2011

  Tendințele de mediu amenință progresul pentru săracii lumii, avertizează Raportul Dezvoltării Umane 2011