RSS

Ministrul italian de externe a fost OFENSAT de râsul lui Sarkozy | VIDEO

28.10.2011 Actual
456
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: youtube.com

Ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini, s-a declarat "iritat" de zâmbetele afişate de preşedintele francez când a fost întrebat despre finanţele publice ale Italiei, în timpul summitului european de duminică, într-un interviu pentru un cotidian german, transmite Mediafax.ro.

"Limbajul corporal al preşedintelui (Nicolas) Sarkozy m-a iritat", a declarat Frattini pentru ediţia de vineri a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Cancelarul (german) s-a simţit de asemenea, evident, stânjenită", a continuat ministrul italian.

Duminică, în cursul unei conferinţe de presă, Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Sarkozy au început să râdă când au fost întrebaţi dacă Silvio Berlusconi le-a oferit asigurări că Italia va reduce deficitul.

Scena, filmată în direct, a fost difuzată şi comentată pe larg în Italia, unde a fost considerată o umilire.Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat miercuri că a obţinut scuze din partea cancelarului german Angela Merkel pentru comportamentul său la summitul european de duminică, fapt dezminţit sec de purtătorul de cuvânt al acesteia.

În opinia lui Frattini, atitudinea preşedintelui francez se datorează nemulţumirii Franţei faţă de refuzul italianului Lorenzo Bini Smaghi de a demisiona din conducerea Băncii Centrale Europene (BCE) pentru a lăsa locul unui francez.

Odată cu plecarea la 31 octombrie a lui Jean-Claude Trichet de la preşedinţia BCE şi sosirea în locul său a italianului Mario Draghi, Franţa nu va mai avea nici un reprezentant în această instituţie, în timp ce Italia va avea doi.

"Sper că Smaghi se va dovedi responsabil, din proprie voinţă evident. Dar scena lui Sarkozy nu este normală", a apreciat ministrul.

Autor: Mediafax.ro
Sursa: mediafax.ro
0

Comentarii (0)  28.10.2011

  Loteria "Diversity Visa" – înregistrarea on-line se încheie pe 5 noiembrie

  28.10.2011

  Ateliere de informare: Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova

  28.10.2011

  Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, va vizita Republica Moldova, 1-4 noiembrie 2011

  28.10.2011

  Conferință Națională: „Armonizarea strategiilor locale de dezvoltare social-economică cu strategiile naţionale sectoriale”

  27.10.2011

  Elevi din trei şcoli din Republica Moldova participă la competiţia internaţională „Şcoli Europene pentru o planetă vie”, organizată de WWF şi Fundaţia ERSTE