RSS

Percheziţie la o tipografie din Tiraspol

28.10.2011 Actual
183
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: dniester.ru

Autorităţile de la Tiraspol au efectuat o percheziţie la o tipografie locală, care editează „producţie politică”, comunică Agenţia Monitor Media. 

Potrivit agenţiei transnistrene „Dnestr”, percheziţia a avut loc la 25 octombrie, având loc la tipografia „Mediaint”, ce aparţine holdingului media şi mişcării de tineret „Prorâv”. 

Deputatul transnistrean Dmitri Soin, liderul „Prorâv”, a venit la faţa locului, prezentând organelor de control actele solicitate. 

Reprezentanţii tipografiei spun că percheziţia a fost realizată în contextul campaniei electorale prezidenţiale din regiune. Tipografia tipăreşte ziarul mişcării „Prorâv” şi nu execută comenzi editoriale ale actorilor politic locali. 

Exponenţi ai „Prorâv”, citaţi de „Dnestr”, leagă percheziţia cu activitatea politică a organizaţiei. Anterior (la 21 octombrie), autorităţile au percheziţionat sediile organizaţiei sub pretextul că aceasta ar pregăti o „revoluţie orange” în regiune.

Potrivit unor date, liderul mişcării „Prorâv”, deputatul Dmitrii Soin, despre care se spune că ar fi fost ofiţer al serviciilor secrete din Transnistria, este unul dintre opozanţii lui Igor Smirnov. „Prorâv” îl susţine în campania electorală pe Anatoli Kaminski, principalul contracandidat al lui Smirnov.  Kaminski este susţinut deschis de Kremlin. 

Autor: Monitor Media
Sursa: dniester.ru
0

Comentarii (0)  28.10.2011

  Loteria "Diversity Visa" – înregistrarea on-line se încheie pe 5 noiembrie

  28.10.2011

  Ateliere de informare: Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova

  28.10.2011

  Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, va vizita Republica Moldova, 1-4 noiembrie 2011

  28.10.2011

  Conferință Națională: „Armonizarea strategiilor locale de dezvoltare social-economică cu strategiile naţionale sectoriale”

  27.10.2011

  Elevi din trei şcoli din Republica Moldova participă la competiţia internaţională „Şcoli Europene pentru o planetă vie”, organizată de WWF şi Fundaţia ERSTE