RSS

Arma secretă a Partidului Democrat

24.10.2011 Actual
1018
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: flux.md

”Capii democraţilor au suportat un adevărat şoc, când premierul a cerut în Parlament demiterea procurorului general Valeriu Zubco, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul unor atacuri asupra sistemului financiar-bancar. După ziua neagră de 13 octombrie, aceştia au mobilizat toată logistica partidului, pentru a-i da lui Filat un răspuns pe măsură. Arma secretă a PD-ului s-a dovedit a fi tot procurorul general, cu toate dosarele pe care acesta le are la îndemână. Parafrazând un binecunoscut dicton, am zice că, dacă o armă a fost cumpărată la începutul guvernării, în final din ea trebuie să se tragă”, scrie ziarul Flux.

”După ce şi-a mai revenit niţel din şoc, interimarul Marian Lupu a dezvăluit adevăratele motive ale solicitării de demitere a procurorului general. Primul motiv ar fi existenţa (sau poate apariţia subită) a mai multor dosare deschise de Procuratura Generală pe numele unor funcţionari din Guvern şi din Parlament. „În ultima perioadă, în calitatea mea de preşedinte al Parlamentului, primeam de la Procuratura Generală diferite informaţii care vizau mai multe dosare administrative şi penale cu privire la afaceri ilicite, trafic de influenţă, contrabandă. Aceste dosare vizau demnitari din Guvern şi din Parlament, inclusiv din opoziţie. Apare suspiciunea că adevăratul scop al acestor atacuri asupra procurorului general ar fi anumite temeri referitor la derularea în continuare a acestor dosare”, a povestit şeful democraţilor la un post de televiziune. Deci, procurorul general mai trece din când în când să ia ceaiul cu Marian Lupu şi îi povesteşte acestuia, ca între prieteni, ce dosare mai are prin instituţia pe care o conduce”, notează Ioana Florea, autoarea articolului.

”Al doilea motiv (şi principalul) este intenţia de a-l demite pe el, Marian Lupu, din funcţia de preşedinte al Legislativului (şi, implicit, din cea de candidat la preşedinţie), or, Vladimir Filat ştia că el se va opune demiterii lui Zubco.

Ca bun prieten al procurorului general, Marian Lupu i-a sugerat acestuia să întocmească un raport detaliat cu privire la respectivele dosare pe care el, interimarul, să-l distribuie societăţii, marţi sau miercuri, pentru a-i mai abate gândurile de la tarife şi salarii. Între timp, zilele de marţi şi miercuri au trecut, iar societatea nu a mai văzut dosarele promise. În schimb, au apărut o mulţime de zvonuri „din culise”, lansate cu voie de la împărăţie, despre ce minunăţii ar putea să conţină respectivul raport. Probabil că i-o fi spus cineva interimarului că dosarele instrumentate de Procuratură nu sunt tocmai cele mai potrivite file pentru lecturi colective”, mai notează Flux.

Autor: HotNews
Sursa: flux.md
0

Comentarii (4)

 • 24.10.2011 13:02
  Andrei Contra:

  Din nou Hotnews il pupa in fund pe Filat?
  Bai baieti si fete mari, ati lipsit de la lectia care se cheama etica jurnalistica? V-a dat Filat comanda si Hotnews repejor la pupat intr-un loc?
  Pacat. Nu au mai ramas jurnalisti impartiali in Moldova

 • 24.10.2011 13:20
  ion croitoru:

  Si cind te gindesti ca toti califica presa din Moldova ca fiind una libera si impartiala...sau ca aceasta cunosate o dezvoltare esentiala in comparatie cu timpul cind se afla comunitii la putere!!!Inca un articol de doi bani, efectuat la comanda, nici o porba, dovada care sa arate faptul care este mentionat nu exista si de aceea si nu cred in articolul dat.

 • 24.10.2011 13:27
  Valeria din NY:

  bravo hotnews ca ati preluat! articolul a batut in tinta daca asa s-au agitat partizanii lui plohotniuc.
  vad comentarii similare si prin alte locuri, doar numele schimbate ...

 • 24.10.2011 13:45
  Ghita Moldovanu:

  Andrei, da chiar ai imaginatie... Jos palaria!25.10.2011

“Discuţie pe marginea proiectului Strategiei cu privire la Inovare a Republicii Moldova pentru anii 2012-2020”

25.10.2011

Masă rotundă în Regiunea Nord: Ajustarea și optimizarea conceptului și conținutului broșurii „Totul despre un studiu de fezabilitate”

25.10.2011

Normele internaționale în domeniul drepturilor omului prevăd interzicerea discriminării pe bază de orientare sexuală și identitate de gen

25.10.2011

Masa rotundă: Bibliotecar între profesie, vocaţie şi educaţie

25.10.2011

Banca germană KfW este dispusă să contribuie la dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova