RSS

Angela Aramă: „Plahotniuc a crezut că Moldova este imaşul cu oile lui taică-său...”

14.10.2011 Opinii
776
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: blogspot.com

Aşa dar, s-a întâmplat! De luni de zile aştept manevra (aruncând la coş un scenariu după altul) şi trebuie să recunosc că aceasta a fost înfăptuită profesionist. Acum, când Plohotniuk a pierdut "puţin" contactul cu realitatea şi şi-a imaginat că este invulnerabil şi intangibil, că Republica Moldova este imaşul cu oile lui taică-său, că AIE-ul este scutul lui şi stindardul pentru care poporul va rupe gâtul trădătorului...hop! şi inoportunitatea pe nume Vlad Filat! Şi când te gândeşti că tot gaşca lui Plahotniuc a fost iniţiatoarea demersului de a-l invita pe Prim-ministru în Parlament! Pentru a-l urechea, se vede...Doar că în politică intenţiile nu sunt întotdeauna un atu...Uneori ele merg mână în mână cu dama de verde, mascată într-o muză ispititoare. O sirenă care te mângâie pe cap cu osanale "preaînţeleptului" şi "neîntrecutului" şi...îţi înfige pumnalul sub platoşa bleagă. Hâc!

Şi acum - dincolo de metafore. Am spus mai demult că aşa cum se profila situaţia politică în Republica Moldova, lui Vlad Filat îi va reveni responsabilitatea de a sparge AIE-ul mai mult decât nefuncţional şi de a găsi soluţia înainte de a fi prea târziu. Soluţia în vederea stabilizării politice a statului. Soluţia în vederea stopării urgente a ambiţiilor oligarhice ale lui Plohotniuk, care a reuşit să-l îngurgiteze nu doar pe Marian Lupu, ci şi pe Mihai Ghimpu cu nepoţi cu tot!

Da, ştiu! Acum voi fi iarăşi învinuită de 4 aprilie 2005. Nu e o problemă, am deja imunitate. Nu scriu pentru acei care operează cu retorici isterizate. Nici mie nu-mi convine antiromânismul şi prosovietismul lui Voronin, nici mie nu-mi place deloc bădărănismul semidocţilor comunişti. Dar, înainte de a pune punctul pe un enervant şi totodată ineluctabil "i", susţin că prefer alierea sporadică, pe interese comune concrete (preferabil, naţionale) cu comuniştii, decât acest balamuc mafiot care poartă un titlu frumos - AIE.

Acum, punctul pe "i". Dacă Vlad Filat a făcut un prim pas spre normalizarea situaţiei politice (să zicem, că preşedintele ţării va fi ales), trebuie să urmeze şi ceilalţi paşi. Şi nu mă refer la paşii "în horboţică" a unei sârbe lăutăreşti. Mă refer la dezvăluirea adevăraţilor autori ai atacurilor raider, adevăraţilor autori ai balamucului din 7 aprilie 2009, la dezavuarea tuturor schemelor de monopolizare a pieţelor pe diverse segmente din Republica Moldova etc. Să vedem ce va urma...Că va urma, sunt convinsă...
 

Autor: Angela Aramă
Sursa: aarama.blogspot.com
0

Comentarii (3)

 • 14.10.2011 16:47
  Sorin Oprescu:

  Dar Angela Arama ce crede, ca Moldova este IPTEH, unde Filat este Marchiz ?
  Noroc avem de Plahotniuc care la mai oprit pe Filat, de altfel, azi cu totii trebuia sa lucram zu ziua la Filat si Voronin.
  De acest lucru sunt de acord tot mai multi oameni. Noi intelegem ca acuma Filat isi scoate uneltele sa-l justifice, dar degeaba !!!!
  FILAT, ESTI UN TRADATOR !!!!!!!!

 • 14.10.2011 21:48
  Alina Verbitki:

  Nu au ce sa caute bisnitarii de teapa lui Filat si Plahotniuc in politica. Acesti aventurieri parveniti, habar nu au de ea. Singurul lor scop este imbogatirea personala si imediata, prin abuz de putere, jefuind tara si saracind populatia.Nu pot imparti tara, de parca ar fi doar a lor si de parca au primit-o in calitate de zestre de la mumele lor.

 • 14.10.2011 22:44
  Alina Verbitki:

  "Олигархия по своей сути апатридна. Для них Родина и Патриотизм это финансовая единица. Если на данной территории можно качать деньги- это есть родина. Выкачал –поменял место- поменял родину- качаешь дальше. Но они готовы вложить крупные финансы чтобы поддерживать ложный патриотизм в умах избирателей. Поддержание перманентной надежды в светлое будущее- эта пища, которой нужно постоянно питать народ и избирателя...В такой ситуации Молдавия в ближайшие годы может оказаться в положении Колумбии. Стране где рядом сожительствуют 2 параллельные структуры- государство и наркомафия. Которые иногда воюют, громят, взрывают, но друг без друга не могут."
  http://enews.md/blogs/view/774/13.10.2011

Moldova should provide detailed information regarding all the issues raised during the Universal Periodic Review until the adoption of the Final Report on the 14th of October

13.10.2011

30 de funcţionari publici şi experţi non-guvernamentali din municipiul Chişinău sunt instruiţi pe domeniul eficienţei energetice

13.10.2011

INCASO Compania de Recuperare a Datoriilor, Va prezinta lista persoanelor juridice – rau platitori, ce nu-si executa cu rea vointa obligatiile contractuale.

12.10.2011

Bruxelles: Directorul ADR Nord, care face parte dintr-o delegație a MDRC, participă la Open Days

12.10.2011

Ucraina trebuie să ia măsuri împotriva criminalităţii endemice din rândurile poliţiei