Sursa imagine: yandex.ru

O tendinţă începută de Marian Lupu

Expertul independent, Vlad Lupan afirmă că părăsirea de către doi consilieri comunişti, Ştefan Crudu şi Vadim Cojuşneanu, la 22 decembrie, a fracţiunii PCRM din Consiliul Municipal Chişinău reprezintă o tendinţă. O tendinţă începută încă de către Marian Lupu.

„Cu cat radicalizarea poziţiei comuniştilor este mai mare, cu atât mai des se întâmplă ca membrii PCRM să părăsească rândurile partidului. Probabil, putem vorbi despre un „transfer” al deputaţilor şi al membrilor de partid din PCRM in alte partide, proces care, de altfel, se întâmplă cu partidele care au adunat pe parcurs un număr mare de oportunişti sau in situaţii de criză internă in formaţiune.

Nu este încă clar dacă este vorba de un început de destrămare a PCRM, însă procesul de plecare a mai multor membri indică probleme serioase privind capacitatea PCRM de a fi un partid constructiv şi de a menţine pe orbita sa mai mulţi membri care se simt deja antagonizaţi de această politică radicală de tip „taliban” faţă de oponenţii săi politici”, a subliniat Vlad Lupan.

Autor: IMEDIA
Sursa: Imedia
23.12.2009 Opinii
3708
0

Comentarii 0


   • Marcel Spatari pleacă din funcție! Cine va fi noul ministru?

    30.12.2022
   • Bilanțul anului 2022: investiții în valoare de 215 mln lei valorificate de ADR Centru pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională

    30.12.2022
   • Proprietarii terenurilor afectate de construcția apeductului magistral Chişinău-Străşeni-Călăraşi vor fi despăgubiți

    28.12.2022
   • 27 martie 2023 – termenul de depunere a cererilor de finanțare pentru notele conceptuale selectate în cadrul Concursului proiectelor de dezvoltare urbană

    22.12.2022
   • La Bălți au fost finalizate lucrările de reparație a străzii Petru Zadnipru și a unor căi de acces

    21.12.2022