RSS

Blogger propune un singur lider pentru două partide politice din România și R. Moldova

10.10.2011 Opinii
464
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: dordebasarabia.ro

Teoria si dorinta unirii numai este ceva nou de dupa anii ’90, toata lumea discuta despre asta, dezbate si promoveaza ideea unirii. Din pacate nu prea am observat nici o adevarata solutie realistica la propunerea unirii, cu toate ca toti cei care simtim romaneste ne-o dorim, stim foarte bine ca, cu actuala clasa politica din Romania si din Basarabia unirea nu se va infaptui asa usor, numai prin munca si sudoare, scrie bloggerul Lucian Tănase.

Desi ar mai fi o alta solutie politica, daca e sa invatam din istoria neamului romanesc chiar acolo vom gasi si ceea ce ne dorim cu adevarat, infaptuirea unirii.

Propunerea mea merge mai departe pana la infiintarea a doua partide in Romania si in Basarabia (nu trebuie sa fie nume identice neaparat), dar avand acelasi conducator de partid cu subconduceri si comisii diferite. Acel conducator ar trebui sa aiba si cetatenia romana si cea a Moldovei. Asa s-a infaptuit unirea sub Alexandru Ioan Cuza, utilizand acest subterfugiu.

Daca s-a putut atunci, de ce nu s-ar putea inca o data? Cine ne opreste? Desi poate ar exista legi care sa reglementeze anumite lucruri in privinta partidelor politice, sunt foarte sigur ca mintile agere vor descoperi intotdeauna portite pentru a isi infaptui planul, mai scrie Lucian Tănase.

Autor: Lucian Tănase
Sursa: http://sosbasarabia.wordpress.com
0

Comentarii (0)  02.11.2011

  Transnistria ar putea să devină o unitate administrativ-teritorială de nivelul doi în componenţa Republicii Moldova

  02.11.2011

  Apel deschis pentru participanţi în cadrul Programului de schimb de Tineret „Conexiunea generaţiilor prin voluntariat"

  01.11.2011

  Masă rotundă de evaluare a proiectului „Importanța studiilor de fezabilitate în consolidarea procesului de dezvoltare regională în Republica Moldova”

  01.11.2011

  Buletinul informativ nr.10, elaborat și difuzat de ADR Nord

  01.11.2011

  Lansare de studiu: Transnistria - o posibilă unitate administrativ-teritorială de nivelul II în componenţa Republicii Moldova