RSS

Ce a spus şi ce a făcut Patriarhul Kirill în prima zi de aflare în Chişinău

09.10.2011 Actual
596
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: mitropolia.md

Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, a sosit la Chişinău în seara zilei de sâmbătă. Ierarhul a fost întâmpinat de către ÎPS MItropolit Vladimir, PS Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, precum şi de către toţi stareţii şi stareţele din cuprinsul Mitropoliei Moldovei. Dintre oficialităţi, pe Aeroportul din Chişinău, l-au întâmpinat pe Patriarh preşedintele interimar, spicherul Marian Lupu, Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la Chişinău, precum şi alte oficialităţi, precizează serviciul de presă al Mitropoliei Moldovei.

Patriarhul a fost întâmpinat cu onoruri de stat.

Potrivit „Europa Liberă”, Patriarhul Kirill a spus că se va ruga pentru pacea civică din R. Moldova şi pentru ca „viaţa poporului” să rămână unitară, în ciuda disensiunilor ce există între forţele politice ale ţării. El a spus că Moldova a apărut ca „un loc deosebit în Europa”, ca „o verigă non-conflictuală” ce a unit de-a lungul secolelor şi uneşte culturile latină şi cea slavă. Ierarhul a lansat şi un îndemn la „înţelepciune” şi „solidaritate”.

La Catedrala Metropolitană, Patriarhul Kirill a fost întâmpinat de către arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei, premierul Vlad Filat, precum şi de numeroase feţe bisericeşti şi enoriaşi din Moldova, scrie Mitropolia.md. La Catedrală, Ierarhul a făcut o slujbă de mulţumire şi repartizat preoţilor iconiţe cu chipul Cuv. Serghie de Radonej, prăznuit în această zi, pentru a fi împărăţite credincioşilor.

„Cu o deosebită plăcere am venit la aniversarea a 175 de ani a hramului Catedralei Naşterea Domnului din Chişinău. Moldova ocupă un loc important în inima Europei. Aveţi foarte multe mănăstiri în Moldova, dar cea mai importantă este credinţa în Dumnezeu”, a spus Patriarhul Kirill la slijba de mulţumire, citat de „Publika” TV.

După slujba de mulţumire, Patriarhul Kirill a mers la Reşedinţa de Stat, unde a fost cazat pe perioada şederii la Chişinău, notează „PRO TV Chişinău”. .

La 9 octombrie, între orele 9:00 şi 12:00, Patriarhul Rusiei va oficia o liturghie la Catedrala Mitropolitană.

Autor: HotNews
0

Comentarii (0)  19.10.2011

  Compania “Incasso” îşi felicită colegii şi partenerii cu Ziua Juristului

  19.10.2011

  PRECEDENT în dosarele victimelor din 7 aprilie 2009

  19.10.2011

  A șasea sesiune a Programului de instruire „Elaborarea proiectelor din fondurile FNDR și UE”, în Regiunea Nord

  19.10.2011

  INVITAŢIE MEDIA: 21 octombrie 2011 – Sărbătoarea „Darurile Toamnei” la Liceul Teoretic “Pro Succes” – proiect pilot în dezvoltarea practicilor de incluziune educaţională a copiilor cu dizabilităţi

  19.10.2011

  Moldova nu poate sta pe două scaune şi nu se poate încadra în două Uniuni, dintre care una butaforică