Ştiri la pachet
Categorii RSS

Valoarea exagerată care li se acordă politicienilor moldoveni

23.12.2009 Actual
210
Printează Trimite unui prieten

Sursa imagine: facebook.com

De ce, în Republica Moldova, doar politicienilor li se acordă premii la sfârşit de an? Este o întrebare al cărei răspuns îl descoperim în articolul „Ţară de politicieni, dom’le”, publicat pe blogul lui Alexandru Cozer.

Mai mult sub pretextul unui coşmar nocturn, pe care îl descrie cu multă ironie, Cozer îşi exprimă indignarea vizavi de valoarea exagerată care li se acordă, cu mici excepţii, doar politicienilor moldoveni.

În context, bloggerul face trimitere la două gale: „Gala Albă a Timpului” (a IV-a ediţie), organizată de cotidianul „Timpul de dimineaţă”, şi gala „10 pentru România” (ediţia a III-a), difuzată de Realitatea TV. Diferenţa dintre acestea, dă de înţeles Cozer, nu ţine de organizare, ci de acordarea premiilor. La gala „10 pentru România” „au fost premiați oameni de valoare: sportivi, ziariști afaceriști, companii, actori, muzicieni etc.”. „La noi, însă, numa’ politicieni, frate”. „Avem noi oameni cu adevărat de valoare care merită apreciați la aceste gale?”, se întreabă bloggerul.

„Cred că sunt și oameni care cântă bine, avem și actori care nu se fac de râs. Da’ nu e, frate, loc de ei, noi îi avem pe Lupu, Ghimpu, Filat, Tănase, Diacov, Urechean, Untilă, Cernei, Chirtoacă, Focșa, Fusu, Hadârcă, Palihovici... Dacă scriu mai departe numele tuturor laureaților îmi mai ia vreo 10 minute, așa că mă opresc. Citiți gazeta „Timpul” de astăzi (numărul de marţi – n.red.) sau cea de vineri și-o să vedeți toți oamenii de valoare moldavi, politicieni cap-coadă”, conchide bloggerul Alexandru Cozer.

HotNews.md aminteşte că, pe 17 decembrie, la „Gala Albă a Timpului”, ziarul „Timpul de dimineaţă” şi-a desemnat laureaţii pentru anul 2009. Aceştia sunt Valeriu Boboc, tânărul ucis de către poliţişti în timpul protestelor din 7 aprilie, precum şi cei patru lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană – Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Marian Lupu şi Serafim Urecheanu.
 

Autor: Ion Uruşciuc
Sursa: HotNews.md

Comentarii (0)


    Vizitatorii anonimi nu pot comenta articole. Autorizaţi-vă pentru a publica comentariul Dvs.